Én 20 leszek mire végzek a technikummal és félek hogy mindenki fiatalabb lesz és nem fogok barátokat találni🙁
jún. 15. 10:48
1/8 anonim válasza:
Átlagban nem tudom, de nálunk alig voltak 18-19 évesek. Inkább 20-21, de többen kezdtük 23 évesen és voltak nálunk idősebbek is.
jún. 15. 11:01
2/8 anonim válasza:
1. vagyok, kiegészítés: ha nrm találsz barátokat, az nem a korod miatt lesz.
jún. 15. 11:01
3/8 anonim válasza:
Nagyon sokan kerülnek oda technikum miatt 20 évesen. Én például szeptemberben kezdem az egyetemet és szeptember töltöm a 21-et. De van, aki 30-40+osan. 18 fölött ezek az éles életkori különbségek eltűnnek. Nincs már akkora különbség egy 18 és 20 éves között, mint egy 13 és 15 éves között. Nem fognak kinézni, mert 20 évesen mész oda. Rengeteg embert nem is vesznek fel elsőre, hanem csak 2-3.próbálkozásra vagy halasztanak, hogy gyűjtsenek az egyetemre.
jún. 15. 11:16
4/8 anonim válasza:
Ugyan így voltam, vannak barátaim akik csak fiatalabbak, van aki ugyan úgy jött technikusiról, van aki szakot váltott és velem egy idős. én nem aggódnám túl, néhány embernél érezhető a korkülönbség de ez inkább személyiségtől függ
jún. 15. 11:49
5/8 anonim válasza:
Az első egyetemi tanulmányaimat 18 évesen kezdtem el. A következő diplomámat 30 felett fogom megszerezni. És még nincs kizárva, hogy tanulni fogok.
Kollégám épp válik, ügyvédet keresett. Végül talált egy nagyon jó ügyvédet, aki amúgy eredetileg a BME-n végzett gépészmérnök volt. Ő se 20 évesen kezdte a jogi tanulmányait. És mégis kiváló szakember lett belőle.
Van a kiszámoló.hu-n is valami továbbtanulással kapcsolatos cikk, hogy óriási hiba azt gondolni, hogy nem lehet 40 év felett új dologba belevágni. Ha 5 éves is a szak, 45 éves korodtól 65-ig van 20 éved egy másik szakmában dolgozni. Az rengeteg idő.
jún. 15. 15:35
6/8 anonim válasza:
Kéttannyelvű (5 éves) gimibe jártam, és évvesztes voltam; 1 hónap híján 20 éves voltam, mikor szeptemberben kezdődött az egyetem.
Hasonló félelmeim voltak, de a baráti társaságból konkrétan majdnem én voltam a legfiatalabb. Volt, akinek ez volt a második diplomája, vagy csak elkezdett valami mást, és az nem jött be; volt, aki kihagyott pár évet; volt, aki egyetem előtt OKJ-ra járt. Nyugi, a lőtéri kutyát nem érdekli, hány éves vagy.
jún. 15. 18:16
7/8 anonim válasza:
Rengeteg a nyekes gimi manapság, és a technikumok divatosak, szerintem az a ritka, aki 18 évesen végez. :)
jún. 15. 20:59
8/8 anonim válasza:
18-22 attól függően hàny évesen kezdte az iskolàt, hàny éves középiskolàba jàrt, tanult-e szakmàt, stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!