Szerintetek nagy hülyeség átmenni egy kevésbé színvonalas egyetemre?
Figyelt kérdés
Járműmérnökire járok a BME-re, s nem panaszkodás akar lenni, de nagyon elegem van belőle, inkább nem részletezem, mert távol áll tőlem, hogy fikázzak egy helyet, ugyanakkor a helyemet se találtam meg itt Budapesten, hiányoznak a barátok, a barátnőm, stb., de ez mellékes persze. Így beadtam a jelentkezést Nyíregyházára, így, ha felvesznek, hazaköltözöm Szabolcsba. (Nyírbátori vagyok egyébként, ha ez számít.) Nagy hibát követnék el? Ismerősök elmondása alapján nem igazán szívóznak azzal, aki lelkiismeretesen készül, nem azt nézik mit nem tud az illető.2024. jún. 6. 21:42
1/4 anonim válasza:
Nem hülyeség, én is ismerek olyat aki BME-ről váltott másik egyetemre, miután ott eléggé megcsúszott. Elmondása alapján ott már szinte direkt szivatják a hallgatókat, hogy megmaradjon az egyetemnek ez a híre, hogy milyen nehéz is ott végezni.
Másik egyetemen viszonylag simán elvégezte utána a szakot és elég jó kezdő fizuval helyezkedett el a szakmájában. Úgyhogy felesleges azért ott maradni, hogy legyen egy BME-s diplomád, más egyetemekről is jó karriert be lehet futni.
2/4 anonim válasza:
Nem hülyeség, ne menj rá erre idegileg.
3/4 anonim válasza:
Mérnökként nem fog érdekelni senkit, hogy honnan jöttél, örülni fognak, hogy találtak embert. A BME tényleg szivatós hely, el lehet végezni és sokan szeretik is a közösség és egyebek miatt, de ha te nem találod a helyed akkor már az egyetlen előnye megszűnt számodra.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek. A ponthatárok kihirdetéséig még alszom rá egy párat, plusz a vizsgák is hátravannak, de nagy eséllyel lépek innen. Közösség tényleg jó, de a szívatás biztosan nem fo hiányozni. :D
2024. jún. 9. 01:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!