Mi történik, ha megbukok emelt szintű szóbeli érettségin?
Nagyon-nagyon elúsztam a töri tételekkel, és amilyen az én szerencsém szokott lenni, már most elkezdhetek a legrosszabbra készülni… Az írásbelim nagyon jó lett, bőven ötös, de mivel az én agyam sajna olyan, mint egy szita, a nem alaposan megtanult tételekből abszolút SEMMIRE nem emlékszem. Ha olyat húzok, akkor vége van, hozzá se tudok szólni.
Ha megbukok, akkor pontosan mi történik (azontúl, hogy brutális ciki, mert egy elitgimnáziumba járok, ahol már az is különleges dolognak számít, ha valaki esetleg csak a négyest éri el)? Nyilvántartják valahol, hogy egyszer én megbuktam töriből vagy egyszerűen csak nem lesz meg az érettségim? Marad ennek akármi nyoma? Ettől azért tartok, mert ha igen, akkor kb. annyi a jövőmnek…
"Ha megbukok, akkor pontosan mi történik (azontúl, hogy brutális ciki, mert egy elitgimnáziumba járok, ahol már az is különleges dolognak számít, ha valaki esetleg csak a négyest éri el)? Nyilvántartják valahol, hogy egyszer én megbuktam töriből vagy egyszerűen csak nem lesz meg az érettségim? Marad ennek akármi nyoma? Ettől azért tartok, mert ha igen, akkor kb. annyi a jövőmnek…"
tldr nem fog érdekelni senkit, jövőre mész újra és kész.
de amúgy ha nagyon nem megy húzatnak veled új tételt, de ne aggódj tuti menni fog :D
#2 de azt felezik, szóval alapból 25 pontról indul, és ha azt se tudja olyan jól akkor meg tud bukni. 6 pont kell az átmenéshez, annyit nem nehéz összegyűjteni amúgy.
Majd írd meg mit húztál kérdező, drukkolok.
Na, túl lettem rajta, és hála Istennek nem buktam meg. :D
Az őszirózsás forradalom + a Károlyi-kormány tevékenységét húztam, ami bár valamennyire rémlett, de sajna pont abban a részében volt a tananyagnak (Magyarország belpolitikája az I. és a II. vh. között-alatt), amire egyrészt semmi időm + energiám nem maradt, másrészt valahogy sosem tudtam igazán jól megtanulni. XD
Ennek ellenére nagyjából el tudtam mondani.
A források nagyon sokat segítettek, minden szemponthoz volt használható forrás. (Bár kb. az össz-vissz, amit a témáról tudtam, volt pont a forrásokban leírva, így sajna okkal hihették a vizsgáztatók, hogy csak azokra támaszkodtam. :/ )
A vizsgabizottság tárgyilagos volt.
Remélem, azért egy 20-30 pont így is meglesz, de októberben mindenképp újraírom, mert azért tényleg nem egy nagy ördöngösség ez, és bőven sikerülhetne jobban is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!