A tudás mindig ér valamit, csak ez a tudás mondjuk nem ér semmit a munkaerőpiacon. Amúgy miért is érne? Milyen munkaköröket tudsz szerinted betölteni egy filozófia diplomával?
jún. 5. 00:13
2/8 anonim válasza:
A munkaerőpiacon annyit azért ér a szabad bölcsészet diploma, hogy egy álláspályázaton elmondhatod: diplomás vagy. Ez egyes munkaköröknél előfeltétel, vagy legalábbis előny.
jún. 5. 07:39
3/8 anonim válasza:
Munkaeröpiaci szempontból sokkal kevesebbet ér, mint amennyi energiát fektetni kell a megszerzésébe. Mert ugyan jól hangzik pl. a 3 idegen nyelv magabiztos ismerete, de ha az a 3 a koiné görög, a latin és a szanszkrit, azt nyilván máshogy árazza a munkarerőpiac, mintha angol-német-francia nyelven lennél tárgyalóképes.
jún. 5. 07:40
4/8 anonim válasza:
Dehogynem ér, hiszen rengeteg olyan munkakör van akár különböző hivatalokban, multiknál, ahol csak annyi az elvárás, hogy diplomás legyél, esetleg beszélj idegen nyelveket. Ezeket a pozíciókat (amik jellemzően valamilyen adminisztratív munkakörök) tökéletesen be lehet tölteni ezzel a diplomával. Az más kérdés, hogy 3 évet tanulsz azért, hogy olyan munkát végezz, amit egy közepes képességű középiskolás is el tud látni, miközben töredék idő/energia befektetésével sokkal jobban megtérülő képzéseket találsz.
Tudom, tudom, mindenkinek van olyan ismerőse, ami ezt, vagy valami hasonló diplomát szerzett, és jól menő író / költő / egyetemi tanár / filmrendező / újságíró / anyámkínja lett, de ez sajnos tényleg a nagyon szerencsés és tehetséges kivétel.
jún. 5. 07:50
5/8 anonim válasza:
El kell fogadni, hogy ez a szak nem arra lett kitalálva, hogy az ott tanultakkal elmenjél egy céghez dolgozni. El kell fogadni, hogy ilyen szakokat tényleg csak az végezzen, aki vállalja aaz agyagi vonzatát. Nem vekeregni kell, hanem felfogni, hogy ez olyan olyanoknak való, akiknek nem azon kwll kattogni, hogy miből veszek ételt a hó végên. Aki ilyen problémákkal küzd, az nem fog úgyse érteni semmit.
jún. 5. 07:52
6/8 anonim válasza:
A lányom diákja közel 100%-os 2 emelttel jutott be a szakra.Ma már mesteres és sorra jelennek meg novellái, kritikái. Neki tehát ez való. Van tehetsége és ehhez képezi magát.
jún. 5. 10:39
7/8 anonim válasza:
Én biztos nem tudnám elvégezni, egy bölcsész meg valószínűleg az én szakomat nem (mérnök). Ettől függetlenül aki azt szeretné tanulni, tegye. Inkább mint a kocsmában üljön. A tanulás mindig jó, mindegy mit tanul az ember.
jún. 7. 16:14
8/8 Hovawartos András válasza:
A lányomnak azt mondták a német cégnél a felvételekor, hogy nem baj ha nem ért hozzá, mivel bölcsész meg fogja tudni tanulni ami kel a munkához. Otthonról dolgozik és másfél év után 950 ezer a bruttója!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!