Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kedves válaszadók! Régóta...

Kedves válaszadók! Régóta gondolkozom a jogi pályán, jelenleg elsőéves mérnökhallgató vagyok, ma MO-n milyen szinten lehet megélni, elhelyezkedni jogász végzettséggel úgy, hogy se családtag se ismerős nem dolgozik ezen a pályán?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!

jún. 4. 17:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%
Mehetsz ügyvédi irodába dolgozni ha valahol hajlandóak alkalmazni vagy vállalkozhatsz. De mivel telített a piac, nem nagyon szokott bejönni manapság, mert nem lehet belőle megélni. Ha ügyvéd vagy pl akkor nem csinálhatsz mellette más jogi dolgokat, pl nem lehetsz vállalati jogász stb.
jún. 6. 16:48
 12/16 anonim ***** válasza:
71%

Vagy mint mondtam vállalati jogásznak tudnál elmenni, de egy állásra rengeteg jelentkező van, szóval nagyon nehéz bejutni ilyen helyekre, a fizetés változó ilyen esetben, de 400 ezer körül szokott lenni.

De nem tudom pontosan mit értesz vállalkozás alatt

jún. 6. 16:50
 13/16 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy én mint jogász/ügyvéd vállalkozóként dolgozom, de a közjegyzőség is érdekel tudom oda még nehezebb bekerülni vagyis úgy hallottam

jún. 6. 17:21
 14/16 anonim ***** válasza:
30%

Közjegyző csak protekcióval lehetsz.

Ügyvédként magánpraxist nyithatsz és kb ennyi vagy attól függ mire specializálódsz jogászként olyan ügyeket tudsz elvállani ha van ügyfél.

De ez a kisebb rész aki ebből meg tud élni.

jún. 6. 17:57
 15/16 A kérdező kommentje:
A jogi karos propagandák azt írják joker diploma, bármihez jó, bárhova mehetek vele ezzel szemben azt hallottam hogy inkább megköti csak az embert erről mik a tapasztalatok?
jún. 6. 18:38
 16/16 anonim ***** válasza:
46%

Most gondolj bele reálisan melyikben lehet több igazság. A jogi egyetemek nyilván ezt írják, mert az a céljuk hogy minél több ember jelentkezzen rá, mert az nekik nem kicsi profitot jelent.

Lehet sok mindenre szakosodni, de ezek általában önmagukban nem sokat érnek, és ha nem leszel befutott ügyvéd vagy egy menő nagyvállalat jogásza akkor nem fogsz vele jól keresni.

Igen megköti olyan szempontból, hogy pl külföldre nem tudsz menni vele, itthon pedig telített a piac.

jún. 6. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!