Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kedves válaszadók! Régóta...

Kedves válaszadók! Régóta gondolkozom a jogi pályán, jelenleg elsőéves mérnökhallgató vagyok, ma MO-n milyen szinten lehet megélni, elhelyezkedni jogász végzettséggel úgy, hogy se családtag se ismerős nem dolgozik ezen a pályán?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!

jún. 4. 17:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon rosszul. Röviden ennyi a válaszom az elhelyezkedésre/fizetésre. Ráadásul matekos beállítottsággal nem is ajánlom a jogot. Mérnökként sokkal több a lehetőséged, kevesebb idő, és mérföldekkel jobban fogsz keresni.
jún. 4. 18:10
 2/16 A kérdező kommentje:

Inkább humán beállítottságú vagyok, gimibe minden tárgy jól ment ugyan, de a matek ment talán a legkevésbé. Magyarból és töriből voltam a legjobbak közt mindig is, azért választottam végül a műszaki pályát mert 3 nyelven beszélek és a jognál csak elkopott volna ez a tudás, de valamiért úgy érzem rossz döntést hoztam

jún. 4. 20:32
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

#2 így racionálisan belegondolva egyáltalán nem rossz döntést hoztál, sőt.

Én joghallgató vagyok, de ha menne a matek én is valami reál szakot választottam volna, mert a jog nagyon küzdelmes út, és sokaktól hallottam hogy kárbe veszett energiának/időnek érzik azt hogy ezt tanulták. Nagyon nehéz vele elhelyezkedni ha nincs segítséged, és sajnos nem térül meg anyagilag az a rengeteg tanulás.

Én lebeszélnélek róla.

jún. 4. 20:36
 4/16 A kérdező kommentje:

#3 Köszönöm a gyors válaszaid!

Engedd meg a kérdést, mi okból választottad mégis azt?

jún. 4. 20:55
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert úgy éreztem hogy a humán területek közül mégiscsak ez a legértelmesebb, és volt hozzá kedvem. Viszont néha úgy érzem hogy megbántam.
jún. 4. 21:04
 6/16 anonim ***** válasza:
86%

Mérnök-jogász se rossz speciális tudásnak.

Mérnök-közgazdász.

Orvos-mérnők.

jún. 4. 22:27
 7/16 anonim ***** válasza:
79%
Mérnök jogász? Semmi értelme nincs.
jún. 4. 23:10
 8/16 A kérdező kommentje:

Gazmen msc-n gondolkoztam, eddig úgy alakul, hogy pénzügyben sikerül elhelyezkednem

jún. 5. 02:00
 9/16 anonim ***** válasza:
81%
Maradj ott, jobban jársz.
jún. 5. 06:51
 10/16 A kérdező kommentje:
Még érdekelne, hogy szakvizsgával vállalkozóként milyen lehetőségek vannak
jún. 6. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!