Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Építőmérnöki szakma vélemény ...

Vlaki02 kérdése:

Építőmérnöki szakma vélemény Aki építőmernökit végzett és abban is dolgozik, megéri?

Figyelt kérdés

Megéri? Mind munka, mint fizetés szempontjából érdekelne. Ajánlanátok?

Illetve van belőle levelező szak?

Ha esetleg számadatokat is írtok, az szuper lenne

Köszönöm!

jún. 4. 15:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Alapképzésről beszélünk?

Egyébként nem a legjobban fizetett mérnöki terület, hogy finoman fogalmazzak.

Levelezőn csak pár helyen szokták indítani (pl. Győrben igen, de mondjuk a BME-n nem).

jún. 4. 16:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, alapképzésről.

Építőmérnökin vagy esetleg valami infon gondolkodok.

jún. 5. 09:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Épìtőmérnök vagyok , rengeteg kollégát ismerek. Ezek alapján sztem nem vannak joval jobban fizető mérnöki területek. Epìtőipari tervezők alkalmazottként sztem kifejezetten gyengén keresnek. Sokszor feketén/szurken borítékba kapjak egy jó részét épìtőiparra ez jellemző sokszor. Kivitelezésben mar jobban a bérek. Denez helyszìni munka, épitesvezetés, projektvezetés. De itt kiemelt projekteken heti 60 óra is lehet, napi 10+ is akár néha szombat. Mìg megy a munka, különösen nehéz munka fazisokban kell a felügyelet. De ide jó kiállás sem árt, van hogy a munkás réteggel azert keményen ki kell állni és irányítani. A szabadidő erősen megsìnyli ezt amúgy. Egy infós, villamos, mechatronikai mérnök szakkal sztem napi 8 órában jovan többet lehet keresni jó eséllyel. Épìtőmérnökit nagyon nem ajánlom.
jún. 7. 06:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Ne, a BME-re jártam de végül be se fejeztem, a volt szaktársaim nagy része nem maradt a szakmában, inkább "mindegymilyendiplomás"munkája van. Aki meg igen... hát, az előző hozzászóló leírta. Ha nincs háttér, akkor még a nem túl kellemes építőipari munka se jön feltétlenül össze, tolhatsz papírt minimálbérért valamelyik építésügyi hivatalban vagy lehetsz téglaügynök.
jún. 15. 22:41
 5/7 anonim ***** válasza:
építőmérnöknek ne menj, anyagilag egy nagy szar
jún. 16. 20:51
 6/7 anonim ***** válasza:
Felejtsd el. Minden igaz, amit itt leírtak, mindegy, hogy kivitelezés vagy tervezés vagy más.
jún. 18. 11:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem. Tanulni megéri , de nem ezt.
júl. 1. 06:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!