Egy év alatt fel lehet nulláról készülni emelt matematika érettségire?
Közel 30 évesen egy év elég lehet? Középiskola vége óta nem számoltam szinte semmit, és a munkáimhoz (gyári szalagmunka, késöbb csoportvezetöi és karbantartó munka) sem kellett sok matek. Napi egy-másfél órát tudnék rá szánni, hétvégente pedig - ha más nem jön közbe - max. 4-5 órát mindkét nap. Magántanárt is fogadnék, így elég ennyi idö?
Nem csak a típusfeladatokat szeretném begyakorolni, hanem meg is kívánom érteni a matekot.
"Nálunk is középiskolában a kis 4-5-ös matekosoknak lett 50-60%-os KÖZÉP"
Micsoda?
Nálunk akik 4-5-ös matekosok voltak, kb nem lett senkinek 70% alatt a közép. Mindez egy humán tagozatos osztályban, bár viszonylag erős gimnáziumban. Én is végig, négy évig szintén 4-5 között ingadoztam és meglett az ötös, azaz 80% feletti matek érettségi, pedig sem én, és egyik volt osztálytársam sem volt matekból zseni.
Nem vagyok matektanár, de nem hiszem, hogy egy év alatt, ha valóban tartja a leírtakat, napi 1.5 óra tanulással, kellő akarattal és egy jó magántanárral lehetetlen lenne felkészülni egy 3-4-es szintre. Ez gyors utánaolvasás alapján ennyi elég az OP által említett extra pontokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!