Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért az iskolai végzettség...

Miért az iskolai végzettség alapján döntik el, hogy ki mennyire művelt?

Figyelt kérdés

Vannak, akiket épphogy csak átrugdosnak az érettségin, de 2 év múlva már mindent elfelejtenek. Mások meg ugyan nem érettségiznek le, viszont rengeteget olvasnak, ezáltal minőségi tudásta tesznek szert.

Mikor visszamentem a középiskolába estire, akkor a tanév végén azt mondta a tanár, hogy "rég volt már az iskolának ilyen jó tanulója, mint én voltam".

A tudásomat, amit ott megcsillogtattam saját magam szereztem, korábban, nem volt szükségem tanárra.

Jelenleg japánul is tanulok, JLPT nyelvvizsgára készülök, a vonásokat saját magam gyakorlom be, nincs szükségem tanárra.

Természetesen a közéliskolát ismét otthagytam, így 10 osztályom van.

Zavar viszont, hogy ez alapján ítélnek meg.

máj. 6. 08:28
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
80%

10: És te Elon Musk vagy? :D

Azt én sem írta sehol, hogy feltétlenül kell felsőfokú végzettség. De neked se az alap, se szakmád nincs.

Egyébként meg nem értek ebben egyet Elon Muskkal. Minden egyetem más és más. Sőt, egy képzésen belül is nagyon eltérő órák vannak. Mindig az oktatótól függ, hogy mennyire lesz jó és hasznos az adott óra.

máj. 6. 10:19
 12/28 A kérdező kommentje:
A 8 általános megvan, az az alapképzés.
máj. 6. 10:30
 13/28 A kérdező kommentje:

"Egyébként meg nem értek ebben egyet Elon Muskkal"

Nem kell vele egyetértened, de személyében a világ leggazdagabb emberéről beszélünk, akinek sokkal nagyobb rálátása van a világra.

máj. 6. 10:32
 14/28 anonim ***** válasza:
42%
"A 8 általános megvan, az az alapképzés." Nem, az alaképzés az már diploma.
máj. 6. 10:50
 15/28 A kérdező kommentje:
Oké
máj. 6. 11:03
 16/28 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, most tulajdonképpen mi a problémád? A saját döntésed alapján nem érettségiztél le, gondolom ezt rendesen átgondoltad. Mi akkor a gond? Nincs érettségid, mert nem akartad, hogy legyen. Ennyi. Az a bajod, hogy vannak emberek, akiket ez zavar? Gondolom ezt is átgondoltad. Illetve bármikor lenne lehetőséged visszamenni a suliba és befejezni. Hol itt a gond?
máj. 6. 11:17
 17/28 A kérdező kommentje:

Az, hogy nem a tudáso, képessége alapján ítélik meg az embereket, hanem az iskolai végzettség alapján.

Vagyis, ha egy kőbuta ember hatalmas kínok közepette szerez egy érettségit/diplomát, akkor ő király holott 1-2 év múlva már azt sem fogja tudni, mi van az atommagban.

máj. 6. 11:23
 18/28 A kérdező kommentje:

"Gondolom ezt is átgondoltad. Illetve bármikor lenne lehetőséged visszamenni a suliba és befejezni."

Vagyis feleljek meg másoknak.

Az nem számít, ha valaki annyira okos, hogy hallás után meg tud tanulni egy konkrét nyelvet, ha nincs iskolai végzettsége, akkor hülyének van elkönyvelve. 😅

Mennyire felszínesek az emberek.

Tehát nem a tudásom a fontos, hanem az, hogy milyen papírom van.

A papír tesz okossá.

máj. 6. 11:26
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon okos vagyok, és több papírom van mint itt bárkinek, de én nem könyvellek el butának pusztán azért, mert nincs érettségid. Számomra az intelligencia fokmérője az az, ahogyan valaki gondolkodik és fogalmaz, nem az, hogy milyen papírt lobogtat. Ez így megfelel?
máj. 6. 11:32
 20/28 anonim ***** válasza:
81%
Te is felszínes vagy, és nem éppen nagy gondolkodó, ha mindent elhiszel, amit Elon Musk mond, csak azért, mert ő gazdag.
máj. 6. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!