Lehet más felnőttként tanulni, mint annak idején iskolában?
2006-ban érettségiztem, majd elvégeztem egy OKJ-s tanfolyamot. Azóta lett még egy másik OKJ-s is.
Mindig elég nehezemre esett a tanulás, az órán sem tudtam odafigyelni a tanárokra, valószínűleg koncentrációs nehézségeim voltak, illetve nem is igazán érdekelt a kovalens kötés, a deriválás, történelmi események vagy épp Newton törvénye. Valamint túl száraznak és megfoghatatlannak éreztem a leadott tananyagok legjavát. Erre rá tett még egy lapáttal hogy a tanárok sem voltak rajta hogy minél jobban leadják az anyagot, és akinek nehezebben megy annak segítsenek ahogy tudnak.
Ami biztos, hogy a reál tantárgyakat érdekesebbnek találom mint annak idején, de a matekkal ma sem tudnék megbírkózni.
Most felnőtt fejjel talán máshogy állnék az egészhez, bár ebben sem vagyok 100% biztos. Szerintetek középkorúként sikerülhet komolyabb eredményt elérni ha eldöntöm hogy nekiállok valaminek tanulni, tekintve előzményeimet?
Hát azt nem tudom még hogy egyetemben vagy valami lightosabban gondolkodjak. Talán az egyetem túl megterhelő lenne, egy "gyengébb" képzés viszont, ha el is végzem, nem nyom annyit a latba mint egy diploma. Tényleg érzem hogy valamit lépnem kellene ha nem akarok egész életemben suttyó, alpári, megkeseredett emberek között vegetálni, és szeretnék többet elérni minthogy a hó végén marad még 20e forintom.
Ha szabad tudni, milyen szakra íratkoztál be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!