Mit gondoltok az 50 óra közösségi szolgálatról, szerintetek van értelme?
Nem, de nem azért, hanem mert már itt is megy a simliskedés...
Őszintén én nem adnék érettségit senkinek, akinek nincs 1 ÉV!!!! munkatapasztalata
#1, #2, nem a munkatapasztalat itt a cél...
Amikor ezt kitalálták, akkor az volt az alapkoncepció, hogy valamit mindenki tegyen a lakókörnyezetéért, ezen kívül az empátia fejlesztésében is segít, ha látjuk, kik azok, akik segítségre szorulnak (lehet menni például menhelyre vagy idősek otthonába is segíteni).
Más kérdés, hogy ezt a célt nem így kellene megvalósítani, és nagyon könnyű benne csalni is... Emiatt én baromságnak tartom.
Talán mi voltunk az elsők, akiknek ezt csinálni kellett.
Szerintem az alapötlet nem hülyeség, de én a felét kb. a saját iskolámon belül meg tudtam csinálni, másik felét pedig a volt általános iskolámban táborok vezetésével, egy-egy projektnapon való részvételle letudtam. Másoktól meg megtudtam, hogy ilyen-olyan ismerős, rokon révén a semmiért be tudtak neki írni x órát (ha nem is az egészet, de persze volt olyanis).
Szerintem nincs kiépítve erre rendesen a halózat, mert simán meg kéne szabni, hogy ki adhatna pecsétet, vagy esetleg diákmelós helyekkel is le lehessen szerződni. Elmész 5 hétre fagyiárusnak, kapsz érte pénzt is, meg IKSZ-t. Mert valahol ezt az űrt akarná betölteni ez a naplócska, régen ugye teljesen természetes volt, hogy a végzős diákok, hallgatók a kertészetekben napszámba dolgoztak, segítettek házépítéseknél vagy más hasznos munkát végeztek. Annak tényleg nincs értelme, hogy dobozolni befognak. Csak ugye ezeket a lehetőségeket mindenhol meg kéne teremteni, le kéne tudni szervezni stb. Pedig tényleg ha csak 5-10 középiskolás munkáját veszed, adsz a kezükbe eszközt, akkor nagyon sok hasznos és szép munkát lehetne nekik adni. Más kérdés, hogy az emberek 95%-a úgy áll minden ilyen munkaszagú dologhoz, hogy ússzuk meg minél olcsóbban, boltoljuk le apu haverjával stb.
Nekem összességében volt belőle hasznos tapasztalatom, de utólag visszagondolva sokkal hasznosabb módon is eltölthettem volna ezeket az órákat, csak akkor még nem volt kiforrott, hogy mennyi helyre mehetsz.
Ezzel is az a helyzet, mint a mindennapos tesivel, az elgondolás és az ötlet jó, a megvalósítás erősen gyenge.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!