Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Profilozás, mint munka?

Profilozás, mint munka?

Figyelt kérdés
Érdekel a profilozás, mint munka (nyilván külföldön) viszont tényleg olyan, mint a filmekben (Castle, Gyilkos elmék stb...). Persze nem úgy értem, H naponta rejtélyek meg minden, hanem, hogy tényleg olyan izgalmas? Van valami realtitás benne? Milyen érettségi kell hozzá?

ápr. 21. 20:12
 1/4 anonim ***** válasza:
41%

Nem, nem olyan. :) A munka főként rehabilitációról szól, illetve sok sok kutatàsról, konzultációról.

Két diploma kell hozzá, egy alap és mester, pszichológiából. Mesternek mindenképp Criminal/Forensic/Investigative Psychologynek kell lennie - ezt külföldön fogod tudni megcsinálni.

júl. 22. 08:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Uuu kőszii
júl. 22. 17:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. A profilozás önmagában nem különálló szakma, ez egy terület a kriminálpszichológián belül. Ez a szakmám külföldön, köze nincs a filmekben látottakhoz. A rendőrséghez bejutni nehéz, főleg kriminálpszichológusként. Sok munkakörben elvárás minimum 5 év tartózkodás az adott országban, illetve kérhetik, hogy az állampolgárságod is legyen meg. A rendőrségnél viszont kérhetik a segítséged (pl interjúknál, áldozatok támogatásánál..stb) de mint kriminálpszichológusok, mi nem nyomozunk. A filmekben és sorozatokban bemutatott kép nem valós. :)
szept. 7. 09:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Te profilozo vagy, vagy félre ertemeztem?
szept. 7. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!