Hosszantartó betegség miatt nem tudok leérettségizni, hogyan tudom pótolni és hogy tudom igazolni hogy betegség miatt nem jelentem meg?
Sajnos januártól egy betegseg miatt nem tudtam folytatni at érettségire való készülés, sem a suliba járást. Szerencsére a 12.-es bizonyítványom meg lesz viszont nem latom nagy értelmet elmenni az erettsegikre (vagy nem fogok tudni). A jelentkezések már természetesen le vannak adva a tantárgyakból szóval nem tudom hogy ha simán nem jelének meg az érettségi napján akkor az elfogadható-e. Hallottam hogy az első javító érettségi amit írsz az ingyenes, de nem tudom hogy ezek annak számítanának-e. Ha nem akkor minek és mikor van a következő lehetőségem megírni oket? Ha barmi más információt tudtok hasonló helyzetről azt nagyon megköszönném.
Köszönöm a segítséget :)
Nem, a javító érettségi azt jelenti, ha megbuksz egy adott tárgyból, akkor a következő "próbálkozás" ingyenes.
Én a helyedben nem írnám meg őket ha ennyire vészes a helyzet, ugyanis ha tovább akarnál tanulni később és az idén rossz lesz az érettségi átlagod, akkor jövőre már csak duplázással van esélyed bekerülni. Osztályfőnöknél kérdezz utána hogy ilyenkor mi a menet. Betegség esetén biztosan lehet igazolni ezt valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!