Orvosi matek nélkül?
Ezt a kérdést harmadszorra teszed fel a mai délelőtt folyamán. Még mindig hülyeség összehasonlítani egy orvosi és mérnöki szakot, és nézz bele egy emelt kémia érettségibe, az az orvosira a belépő követelmény. Sokat kell számolni, elárulom:)
Akkor is, ha negyedszerre is felteszed a kérdést
Gépésznek bejutni könnyebb. Bent viszont, épp ezért, több a bukott tárgy, meg csúszás, mint az orvosin.
Aki ÁOK ra akar menni, annak a két emeltjéhrz màr gimiben is sokat kell készülni, úgyhogy jobban tud órákon át intenzíven agyalni, mint aki minimum ponttal jut be gépészmérnökire. A mérnökök majd az egyetemen szoknak rá a tanulásra.
Gépészmérnök vagyok, a feleségem pedig már asszonyként, mellettem végezte el az orvosit laborszakon, így van valamennyi rálátásom a dolgokra.
Csupán a biokémia és biofizika ismeretanyaga és összetettsége egyenként is messze meghaladja a gépészmérnöki matematikát.
Szememben minden orvos kétlábonjáró sok terrabájtos memória, körülvéve némi fehérjével illetve belül mésszel...
Ha orvos akarsz lenni, akkor nem csupán az életformád, de a szenvedélyednek is kell lenni a tanulásnak. Hat év alatt úgy-ahogy elvégzed az egyetemet, és a családban te leszel az ORVOS!, de a kórházban még sokáig kevesebbet tudsz majd a nővéreknél, így "te állsz a sor végén". (Mikor megkaptam a mezőgazdasági pilótai kinevezésemet, és azt hittem, hogy vagyok valaki, a főszerelő elmagyarázta a sorrendet: Vezetőpilóta - főszerelő - szerelő - rakodók csoportvezetője - rakodók - őr - őrkutya - kezdő pilóta). A főorvosok majd gondoskodnak róla, hogy megtaláld a helyed... és betű szerint tanulhatsz életed végéig. De közben életeket menthetsz, így a lehetőség nem összehasonlítható egy magamfajta mérnök munkájával.
A fizika viszont (legalábbis a mérnöki fizika) örök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!