A magyar kormány által jóváhagyott NAT 2020-as tankönyvek jó minőségű tudást biztosítanak a diákoknak?
Az emelt szintű érettségid gyenge lesz ha csak az OFI-s könyvekből tanulsz.
Egy 70-80%-os közipszintűre elég az új NATos könyv.
Én matekból csak a mozaikos feladatgyűjteményekből tanítom a faktos csoportomat.
Múltkor tanultam a fiammal biológiát, hát elég gyenge a könyv. Találtam benne nyelvtanilag hibás mondatot, a "nyelv különböző részein érezzük a különböző ízeket" tévhitet ( [link] ), de a legnagyobb baj, hogy logikátlan, nem didaktikus, vannak benne nem érthető részek. Például ábrázol és megnevez két idegsejt-típust (mozgató és ingerület-vezető), aztán később előhoz egy harmadikat, de arról nem mondja meg micsoda meg hol van. A sok nyúlványa miatt gondolom, hogy az agyban, de ez a könyvből nem derül ki.
Magyarból az egész tárgy káros és felesleges, nem csak a tankönyv.
Fizikából a könyv nem lenne rossz, de már több mint egy hónapja nem volt fizikaóra: tömbösítve tartja egy külsős tanár, és valahogy ezek a napok elmaradnak, most a pénzhét miatt, utána majd a kompetenciamérés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!