Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha engem az adózás területe...

Ha engem az adózás területe érdekel, és ebben szeretnék elmélyülni, akkor pénzügy és számvitel alapképzés után mit tanuljak?

Figyelt kérdés
Milyen lehetőségeim vannak?
2024. márc. 5. 23:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Adótanácsadó képzést érdemes elvégezni vagy a BCE-n van nemzetközi adózás mester.
2024. márc. 6. 00:01
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az adótanácsadót érdemes elvégezni, utána 5 év tapasztalattal jelentkezhetsz okleveles adószakértői képzésre, az a szakma "csúcsa", itthon legalábbis.

A nemzetközi adózás mestert csak akkor javaslom, ha mindenképpen szükséged van egy MSc diplomára. A gond az vele, hogy a számvitel és az adózás világa Magyarországon végtelenül bürokratikus, konkrétan vannak olyan dolgok, amiket csak megfelelő képesítés és/vagy tapasztalat birtokában tehetsz meg. A nemzetközi adózás szak viszont ebből a szempontból semmivel nem biztosít több jogosultságot, mint mondjuk egy turizmus-menedzsment mesterszak, ha csak azt nem, hogy bizonyos tárgyakat el tudsz fogadtatni a tanácsadói/szakértői képzésen, bár ebben sem vagyok biztos. Valószínűleg a fenti okok miatt idén pl. már meg se hirdették ezt a képzést.

2024. márc. 6. 09:10
 3/3 anonim ***** válasza:
65%
Hát, ha érdekel az adózás, lehet, hogy csalódás lesz a számvitel, kolléganő mesélte, hogy neki az adózás egy félév volt, akkor is szabadon választható...
2024. márc. 6. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!