Van még esélyem arra, hogy pszichológus legyek?
Egy 23 éves embertől nem lehet elvárni, hogy teljesen kifinomult problémamegoldókészsége legyen (biológiai okoknál fogva sem). És ez így van rendjén, sokat fog még változni, alakulni 1-2 év alatt, ezen a ponton nem ildomos ilyen durva ítéletet mondani.
Igen, tehát: magas a ponthatár, ez tény. Érdemes megnézni a vidéki egyetemeket, ott alacsonyabb - ha jól felkészülsz, beleadsz mindent, simán sikerülhet. De kalkuláld bele, hogy a szintemelő érettségire és a nyelvvizsgára is készülni kell sokat. Egyelőre ezt tervezd meg, hogy ezt hogyan tudod vállalni.
A levelező képzés önmagában szerintem nem nehéz, pláne, ha még egyedül élsz. Viszont ott is van elvárás, beadandók, plusz teljesen egyedül kell tanulnod, készülnöd, amihez feleannyi infót és anyagot kapsz, mintha nappalin végeznéd. Iskolától függ, de általában péntek-szombat van tanítás (pénteken délelőtt is akár - csak a meló beosztás miatt.)
Ha leteszel 2 emelt érettségit, akkor tulajdonképpen nem feltétlen kell nyelvvizsgát letenned, mert a 2 emelttel már kimaxolod a pluszpontokat. Esetleg ajánlom, hogy az egyik emelt egy nyelv legyen, mert a nyelvi emelt 60% felett egy államilag elismert középfokúnak felel meg. Nehéz bejutni, de ha neked ez az álmod és komolyan veszed a felkeszülést, magántanárt keresel, akkor sikerülhet.
A levelező nyilván olyan szempontból nehezebb, hogy munka mellett nehezebb tanulni, de megoldható. Nem egy emberről hallottam, akiknek sikerült, ráadásul nem csak 23 évesek, hanem 50 körüliek voltak.
(Amúgy én is most jelentkeztem pszichora egy szakváltás után, csak én nappalira és 2 éve érettségiztem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!