Felkészülés gépészmérnökire levelezőn?
OFF:
Ez elég durván hangzik, hogy - a beszámolód értelmében - a "gazdasági Bsc." egy nullkategóriás képzés a gépészethez képest!
Amúgy megszámlálhatatlan mennyiségű alapképzési anyagot találsz matek, fizika, stb. tanuláshoz. Akit érdekel a szakma, az már alapból előre összeszed ilyesmiket - tehát nem értem, hogy mi a fenének mentél gépésznek, ha ennyire húzós neked a téma. Elvileg matekot már nem is kéne tanulnod, hisz annak már meg kéne lennie a "gazdasági" képzésről.
Matekból a Bolyai könyvsorozat jó.
De én sem értem, hogy ha már van egy közgazdász alapdiplomád, akkor miért vannak olyan nagy gondjaid a matematikával.
Szakmai tantárgyakból az adott egyetem jegyzeteit érdemes nézni, de vannak univerzális klasszikusok is (pl. Csizmadia-Nándori: Statika, Szilárdságtan; Zsáry Árpád Gépelemek I-II).
Ha a középiskolai fizika tudásod hiányos, szerintem elég, ha a középiskolás könyveidet átnézed, de a neten is biztosan van sok anyag.
#4 nálunk az ELTE-n például van középiskolai matek is külön tárgyként.
Statika nem valami nagy was is das. Gyakorolni kell csak.
Statika és ábrázoló geometria lesz a kedvenced.
Üdv.
Egy ex gépészmérnök hallgató
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!