Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyit készültök az érettségire?

Mennyit készültök az érettségire?

Figyelt kérdés

10.-s vagyok.4,3 a tanulmányi átlagom, az érettségi tantárgyakból 5 vagyok, kivéve a töri (mert a tanár nem olyan jó).

Mennyit készültök az érettségire otthon illetve az iskolában? Én felejtős típus vagyok. Elég a második félévben neki kezdeni a tanulásnak, vagy már szeptembertől és minden hétvégén tanulni rá? Hogyan érdemes tanulni rá? Hogyan fogjak bele?

282 volt tavaly a ponthatár ahová jelentkezni akarok majd. Az új érettségi követelmények szerint nem várják el az emelt szintű érettségit azon az egyetemen. Érdemes emeltet írnom?

Tudom, hogy még messze van, de nem akarok majd rajta stresszelni, és szeretnék a barátnőimre és a barátomra is sok időt fordítani.

#egyetem #érettségi #új érettségi követelmány
jan. 30. 21:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, olyan nincs, hogy egy adott képzésre vagy vizsgára túl sokat tudsz, ezért nem felelsz meg. :) Túlparázni nem kell a dolgot, de ha folyamatosan készülsz rá, abból semmi baj nem lehet. És igen, a helyedben mindenképpen tennék legalább egy emeltet, ha ilyen jó tanuló vagy.
jan. 30. 22:01
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

10.-ben még semennyit nem készültem (csak az előrehozottra, arra meg csak annyit, hogy el ne felejtsem a nyelvet, mert gimiben már nem tanultam hivatalosan. Annyit tettem, hogy bementem a végzősök faktjára)

Az én szakomon is 282 volt a határ.

Januárban kezdtem célzottan készülni (12.-ben), majd mikor beütött a covid, (2020-as évfolyam :D), akkor rákapcsoltam, nem volt mit tenni. 450 pontom lett.

jan. 30. 22:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Közepekre szinte semmit. A suliban utolso félévben az órákon átnéztünk pár témakört, és szóbeli előtt átolvastam a tételeket, kb. ennyi.

282 pont az nem ponthatár, már úgy értve, hogy azt elérni, ahhoz nem kell több, mint tudni irni-olvasni...

Nem kell ezt ennyire tulizgulni

jan. 30. 22:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet jobb,hogy ha jobban elosztod.Egyik hatalmas előnye,hogy amikor már ott vagy érettségi előtti napokban akár lesz időd szórakozni is,hogy ne sík idegként menj be vizsgázni
jan. 31. 08:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt még elfelejtettem hozzá tenni,hogy 10.-be nem kell ezen agyalni.12. év végén mész úgyis.Ha tényleg szorgalmas vagy elég neki kezdeni 11. utáni nyáron.1 év alatt bármilyen emelt érettségire fel lehet készülni,ha szorgalmasan csinálja az ember
jan. 31. 08:50
 6/10 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszát.

Még egy kérdés: 12.-ben van valami szabadidő? Ezt úgy kérdezem, hogy én jó esetben befejezem a tanulást este 7-kor. 12-ben is olyan sok tananyag lesz, mint 10.-ben? Délután tanulok a tézékre, majd este neki kezdhetek az érettségire tanulni?

Csak ezért stresszelek most. Magától a vizsgától nem, de attól hogy mikor lesz időm készülni rá, attól már igen.

jan. 31. 09:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok: nálunk az utolsó év elég lightos volt. Kevesebb is volt az óraszám. A legnehezebb a 10-11. osztály volt.
jan. 31. 17:25
 8/10 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem emelt az nem kell
jan. 31. 19:42
 9/10 anonim ***** válasza:
51%
Hát én olyan 282vel jutottam be, szégyen vagy nem szégyen. Nem volt még nyelvvizsgám, egyetemen csináltam. Lett egy 5ös érettségim, a többi 4es
febr. 2. 00:44
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
És nem emelteztem semmiből
febr. 2. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!