Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Idén érettségizők. Ti milyen...

Idén érettségizők. Ti milyen tanulási módszerrel készültök az érettségire? Ki milyen tantárgytól fél?

Figyelt kérdés
Az van, hogy a töritől nagyon félek. Hiába tanulom az anyagot nem nagyon ragad meg hiába tanulom forrásokkal és atlasszal. Valami módszert tudnátok ajánlani?

2019. ápr. 5. 21:38
 1/8 anonim ***** válasza:
37%
Mit kell fosni az érettségitől? Életed legkönnyebb vizsgája
2019. ápr. 5. 21:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Na ezzel már megnyugtattál :D
2019. ápr. 5. 21:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Megoldom a korábbi évek érettségi feladatsorait, ezen felül sok matekfeladatot, járok matektanárhoz és olvasom a törikönyveket meg az irodalom kötelezőkből azokat, amik a szóbeli tételekhez kellenek.

Zanza.tv-t ismered? Hátha segít az animáció, hogy megjegyezd a dolgokat.

2019. ápr. 5. 22:55
 4/8 anonim ***** válasza:

A matektól félek és sajnos a magyartól is. Előbbiből nagyon gyenge vagyok, évek óta állandóan járok korrepetálásra, itthon is gyakorlok, de 2-esnél jobb jegy nem túl valószínű. Magyarból meg borzalmas a tanárunk, konkrétan így kb 3 és fél héttel az érettségi előtt nem fejeztük be még a tételek közt szereplő tananyagot sem. Ráadásul iszonyatosan rosszindulatú a nő, élvezi, ha beleköthet valakibe, megalázhatja és a mi osztályunkat különösen utálja, pedig nem egy tróger társaságról van szó, fegyelmezettek vagyunk az órákon és a mi átlagunk a legjobb a suliban...

Földrajznál a szóbelitől tartok egy kicsit, mert számításokat is lehet, hogy kell végezni majd, azokat igyekszem sokat gyakorolni. Az emelt angoltól és töritől nem félek nagyon, az angol 80, a töri (közép) 85-90 % között szokott sikerülni, amikor írom a korábbi feladatsorokat. Igaz, nagyon jó tanáraim vannak, akik rengeteget segítenek, ha egyedül kellene felkészülnöm, rosszabbul menne.

Annyit tudok tanácsolni, hogy te is csinálgasd a korábbi teszteket, ami nem megy, azt jegyezd fel, próbálj utánajárni a helyes megoldásnak és ha jófej a tanárod, akkor pl megkérhetnéd, hogy javítson ki neked egy-két töriesszét.

2019. ápr. 6. 19:52
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Utolsó: uhh kívánom, hogy javuljon meg a tanárod.

2019. ápr. 6. 21:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Angol, töri. Na ezektől parázok, de nagyon....
2019. ápr. 6. 23:22
 7/8 anonim ***** válasza:

En is angol, töri

Angolhoz későn kezdtem hozzá felhozni a rossz tanár miatt kiesett dolgokaz.

Rengeteget fejlődtem, de ötös tuti nem lesz

Töri? Az szívás.. Mi mindent végigvettünk, tanulok de úgy érzem túl sok

A próbaérettségim hármas lett, na ott mélyponton voltam

Esszé húzós, most gyakoroljuk, nem tudunk írni

Magyar kell nekem ami Felvételihez szükséges, szövegértés nagyon megy, gyakorlati szövegeket pedig nagyon jól írok hálistennek, elemzéseket nem néztem, de meglesznek. (legalább egy tantárgy ami nem kudarcos kicsit)

Nekem van még a rajz, és művtöri, abszolút nem félek tőlük.

2019. ápr. 7. 21:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Én hat tantárgyból érettségizek, ebből a matek és a magyar menni fog nyolcvan körülre, az angol is talán... A fizikával már nem foglalkozok, egyszerűen nem fér bele az időmbe, és rájöttem, hogy nem is kell a továbbtanulásomhoz, a tanár meg egy nagy szar, fakton semmit nem tanulunk, konkrétan a dupla órából a múltkor is egy elment arra hogy a SZÁZALÉKSZÁMÍTÁSt magyarázta. Ennél már csak az a jobb, amikor "kísérletezni" próbálunk. Úgyhogy sztornó.

Töri. Most kezdtük el nemrég a tizenkettedikes könyvet, de a tanár persze onnan válogatta össze a legtöbb tételt, amit még nem is vettünk. Ráadásul a véleménye szerint a szóbeli érettségi előtti 10 nap bőven elég kidolgozni és megtanulni őket, mert addigra már csak a töri marad. Amikor megemlítettem a másik három közép szóbelit, arra azt mondta, hogy addigra tanuljam meg azokat előre... Egyenesen lecseszett, amikor segítséget akartam kérni az egyik tétellel kapcsolatban, hogy mit foglal magába. A négy év alatt semmit nem tanultam, de nem csak én, az osztály nagy része sem. Négy éve panaszkodunk, az ofő meg annyit reagál, hogy "a helyetekben én is félnék az érettségitől, de hát ez van". A kettesért küzdök, nekem a térkép sem segít, tizedikben is fel voltam mentve föciből, de most nem kaptam meg a papírt, mert rossz infót kaptak a nevelésiben, és angolból akartak felmenteni, úgy, hogy jó vagyok belőle. Úgyhogy ez az egész egy vicc.

A hatodik tárgyam az emelt kémia, ezt nem tudtam felvenni faktra, mert egy sávba tették a fizikával, majdnem teljesen egyedül kellett tanulnom, és nem vagyok az a nagyon szorgalmas típus sem... Ebből olyan 60 százalékra számítok.

És igen, elvileg egy színvonalas suliba járok, hááát...

Már csak azt várom, hogy vége legyen, de ezt a hónapot végigtanulom...

Hú, de jó volt kipanaszkodni magam. :D Sok sikert mindenkinek! :D

2019. ápr. 9. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!