4 hónap alatt sikerülhet emelt kémiából és biológiából 80% fölöttit írni?
Nem akarlak elkeseríteni, de a kémia nem hiszem. Bár azt csak te tudod, hogy az előző mért sikerült olyan rosszul. Ha csak azért, mert nem készültél rá eleget, akkor talán, de szerintem a napi 4 óra tanulás nagyon kevés, főleg ha a két tárgyra együtt szánsz annyit.
Én tudom magamról, hogy nem vagyok egy kémia zseni, 4 évig emelt óraszámban tanultam a kémiát és így első nekifutásra 55%-ot értem el. Annyira el is ment a kedvem az egésztől, hogy inkább elkezdtem egy másik szakot, amit persze utáltam és a téli vizsgaidőszakban határoztam el, hogy megpróbálom újra az érettségit. Én is ilyen január vége körül kezdtem el készülni, mindent teljesen az alapoktól, napi minimum 10-12 órát foglalkoztam vele (nekem nem volt mellette biosz) és így sikerült 79%-ot produkálnom májusban. Nyilván ha egy kicsit több érzéked van hozzá mint nekem és tavaly csak minden sz@r összejött, azért nem sikerült jóra megírni, akkor esetleg elég lehet napi 6 óra, de de ennél kevesebbel nagyon húzós mert a számolásokra sok idő kell, hogy rendesen begyakorold.
A biosz szerintem hozható ennyi idő alatt, de annál meg arra figyelj, hogy májustól már csak az új NAT szerint lehet vizsgázni és bővült a követelményrendszer, szóval mindenképp nézz utána, hogy mit kell pluszba megtanulni.
Nagyon jól sikerült a 2 írásbelim
Biológia 88%
Kémia 83%
Köszönöm szépen!
Elmélet: csak a mozaikos 11-12 könyvből.
5ösöm lesz kémiából csak az ismeretlen szerves vegyületes, gázelegyes és a kristályvizes feladatokat csináltam meg a többit kihagytam. A bzsb honlapon fel van töltve az összes emelt számolás és tematika szerint rendezve. Nekem az érettségi feladatok gyakorlása őszintén többet segített, mint az ötösöm lesz kémiából 800 feladatának megoldása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!