Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy "Waldorf"...

Mit gondoltok egy "Waldorf" iskolás többre viheti, mint egy "normál " iskolás?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm Waldorf suliba íratta a gyerekét, ás állandó jelleggel dicsekedett vele, hogy az Ő gyereke mindenből 5-ös. Amivel nincs gond, hiszen egy szülő álljon is ki mindig a gyereke mellett és biztassa.

Viszont azt elfelejti, hogy ezek a jegyek nem matematika, nem magyar, nem történelem és még csak nem is nyelvből vannak, hanem faragás, agyagozás, horgolás, fűzés... kreatív jegyekből állnak össze. Most a legutolsó évben 8. osztályban iktattak be matekból és magyarból hetente 1-1 órát. Aztán most várják a "csodát" ugyanis eljött a 8. év vége és felvételizni kellene a gyereknek. Nem gimibe, hanem szakmát adó suliba. Matekból nem fog felvételizni, csak magyarból, ami duplán számít, ugyanis az anyuka elintézte, hogy a gyereknek matekot ne kelljen tanulnia, ne érje őt "nehézség". Értem én, hogy egy szülő védeni szeretné a gyerekét, nem akarta, hogy csúfolják, hogy "gyengébb" képességű, de esélyt sem adott neki, hogy ez kiderüljön. Megmondta, hogy nem, az ő gyerek nem fog átlagos suliba járni, nem fog matematikát tanulni.

Azt is aláírom, hogy nem kell mindenkinek gimnáziumba, egyetemre járnia és azt is hogy vannak gyengébb képességű tanulók, de egyébként a lány nem bizonyul annak, mert meglenne a magához való esze, csak mivel tanulni nemigazán kellett neki ebben a suliban így most a felvételitől parázik az anyuka, amit meg is értek.

Ezzel szemben mindenáron bizonygatja nekünk, ismerősöknek, hogy az ő gyereke sokkal jobb lesz, ugyanis a Waldorf iskolás gyerekekért 2 kézzel "kapálóznak" a munkaerőpiacon. Szerintetek ez így van? Elnézést kérek, biztos én voltam a tudatlan, de amíg ők nekem ezt az iskolát nem említették nekem fogalmam nem volt arról, hogy ilyen iskola létezik. Én sem voltam a legkiválóbb tanuló, de kitartással és szorgalommal 3-as 4-es jegyeim megvoltak, elvégeztem a gimnáziumot, és egyetemet. Nem szín ötössel, nem 1-1 óra hanem sok áttanult éjszakával de sikerült.

Ha van aki eljutott idáig, azt megköszönöm és elnézést, hogy ennyire hosszúra sikeredett. A kérdésem annyi lenne, hogy szerintetek is 2 kézzel kapálóznak a munkaadók a Waldorf iskolás gyermekekért? Az én szüleimnek eszük ágában nem lett volna engem ilyen iskolába íratni. Egyrészt azért mert ők sem tudtak róla, hogy ilyen létezik, másrészt azért mert nem olcsó egy ilyen iskola. (Nem Bp és vonzáskörzetében élünk).

És írom újra, hogy én teljesen elfogadom azt, hogy nem kell mindenkinek gimnáziumba, egyetemre járni és hogy sokszor egy jó szakmával többre lehet vinni a mai világban mint 2-3 diplomával a polcon, de szerintetek is ennyire jó egy ilyen Waldorf iskola ahol ugyan varrni, hímezni, kötni megtanítanak és 5-ös jegyeid vannak mindenből, nem kell a nehézségeket azaz a matekot megtanulnod, mintsem "átlagos" suliba járni és közepes osztályzattal azt tanulni ami az "elvárt" matek, magyar, történelem, idegennyelv ...és tényleg "2 kézzel" keresik a Waldorf sulis gyermekeket a munkaerőpiacon? Tényleg csak én voltam ennyire lemaradva, hogy tőle hallottam először a Waldorf iskoláról? Azóta már tudom, hogy sok helyen van ilyen iskola főleg Bp-en és környékén de előtte én még erről nem hallottam.

jan. 14. 21:55
1 2 3 4 5
 41/43 A kérdező kommentje:

40:

Egyetértek.

Az általam említett személy, nagyon boldog, hogy mindenből 5-ös a gyerek, én ezt el is hiszem. Csakhogy matekból fel van mentve, a magyart nem tanulták csak heti 1x utolsó tanévben.

Akkor miből 5-ös? fonás, szövés, horgolás stb.

Azért ne csapjuk már be magunkat... "Kitűnő" a gyerek címszóval, mert nem ugyanaz...

Felvételin meg kapkodták a fejüket, hogy milyen nehéz volt, pedig a gyerek "kitűnő" ...

Egyetértek ezzel is, hogy az élet sajnos nem Waldorf.

Tök jó évekig járatni a gyereket nem kevés pénzért oda, csak utána mikor elkezdődik az élet rájön, hogy az élet nem játék és mese, amit eddig csináltak

febr. 22. 09:56
 42/43 anonim válasza:
Én Waldorfba jártam, és nem tudom, az ismerősöd gyereke hova járt, de nálunk, ha nem is volt kimondva, hogy az matek óra, elsőtől kezdve foglalkoztunk matematikával, és igaz, hogy később is csak heti egy matek óránk volt, minden nap az első két órában tematikusan foglalkoztunk különböző tantárgyakkal, többek között a matematikával.
aug. 14. 15:29
 43/43 anonim ***** válasza:
És mire vitted?
szept. 14. 20:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!