A magyar felsőoktatásban mindig ilyen élénk volt a "kereskedelem" vagy csak újabban?
Az unokahúgomnál fedeztem fel a jelenséget, amikor mondta,hogy más vizsgáját csinálja.Azt mondta, neki is cserébe megcsinálják egy másikat.Van , amiért fizetnek is neki.
Állítása szerint olyan élénk kereskedelem zajlik a vizsgák, beadandók terén,hogy az isztambuli bazárban is megirigyelnék.
Én még anno levelezőn végeztem egy műszaki menedzser bsc-t.Nálunk ilyesmi nem volt.
Olyan viszont volt,hogy a ZH-t, vizsga kérdéseit feljegyzeteltük és közös FB csoportba feltöltöttük.De, egyébként ez is illegális.
Meg, ami volt az a klasszikus puskázás.
A levelező hátránya,hogy kimaradsz az egyetemista lét buli részéből.
Akik gerinccel rendelkeznek, nem mennek bele ilyenbe, még ha rosszabb is lesz az eredményük.
Minthogy a modern világ civilizáció szintjén morális fertő, nem csoda, ha az erkölcstelen megoldásoknak a repertior-ja egyre szélesebb.
Ez milyen vizsga? Szóbeli, jelenléti írásbeli vagy otthonírós online írásbeli? Nálunk csak utóbbinál volt olyan, hogy mások írták meg valakinek a vizsgáját vagy többen írták egyszerre.
Szoktak is kérni személyit vizsga előtt, szóval nehezen lenne kivitelezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!