Mennyit tanultatok érettségire?
3 tantárgyból érettségizek: Magyar, Német, Szak (Informatika és hálózat). Ezek mellett egy B1-es nyelvizsga Angolból.
A tételeim ki vannak dolgozva az összes tantárgyból. Annyit kell tudni, hogy általánosban tanultam utóljára. Sajnos nem tanultam eddig semmit, lesz@rtam egészet. Az érettségire úgy tekkintettem, hogy mindenki át megy, lesúgják stb... Most így érettségi előtt viszont nagyon ráparáztam a dologra, és kezdem bánni. Nem gondolkodok továbbtanuláson, szóval így nem számít az érettségi eredményem, úgy gondolom.
Azt gondoltam, hogy a tételeket lerövidítem, hogy csak a lényeg legyen ott, azokat megtanulgatom, 1 hónap múlva neki látok ennek napi 1-2 órában, szerintetek az elég, hogy átmenjek az érettségin fix?
"Ezek mellett egy B1-es nyelvizsga Angolból."
Az minek?
"3400 eurós havi jövedelmem van"
Másfélszer ennyi is lehetne, ha nem úgy állnál a dolgokhoz, ahogy.
"jó a szakmai tudásom"
Ja, ha lesúgják, mi? 😄
"nem ismerem a magyar költőket"
Erre vagy büszke magyar létedre?...
A költészet, meg úgy egyáltalán az irodalom egyébként sem csak azért kell, hogy "ismerd a költőket", hanem főleg azért, hogy jobban megértsd az embereket. Hogy ne csak akkor kapj észbe, hogy baj van, amikor a feleséged egy az egyben bejelenti, hogy válni akar, hanem már akkor is érzékelhesd a problémát, amikor még csak az első jeleket küldi róla mindenféle hasonlatok meg metaforák képében (csak persze nem valószínű, hogy tudod, miről beszélek - de attól még másoknak hasznos lehet...).
"Erős túlzás, hogy a közoktatás irodalom órái miatt ismersz fel párkapcsolati problémát..."
Nem pusztán csak azok miatt, nyilván, de azok is benne vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!