Mennyit tanultatok érettségire?
3 tantárgyból érettségizek: Magyar, Német, Szak (Informatika és hálózat). Ezek mellett egy B1-es nyelvizsga Angolból.
A tételeim ki vannak dolgozva az összes tantárgyból. Annyit kell tudni, hogy általánosban tanultam utóljára. Sajnos nem tanultam eddig semmit, lesz@rtam egészet. Az érettségire úgy tekkintettem, hogy mindenki át megy, lesúgják stb... Most így érettségi előtt viszont nagyon ráparáztam a dologra, és kezdem bánni. Nem gondolkodok továbbtanuláson, szóval így nem számít az érettségi eredményem, úgy gondolom.
Azt gondoltam, hogy a tételeket lerövidítem, hogy csak a lényeg legyen ott, azokat megtanulgatom, 1 hónap múlva neki látok ennek napi 1-2 órában, szerintetek az elég, hogy átmenjek az érettségin fix?
"A tételeim ki vannak dolgozva az összes tantárgyból."
Nyilván. Minden tankönyved tele van kidolgozott tételekkel. A kérdés "csak" az, hogy a fejedben mennyi van... Valószínűleg nem valami sok, hiszen azt írod, hogy
"általánosban tanultam utóljára"...
"Sajnos nem tanultam eddig semmit, lesz@rtam egészet. Az érettségire úgy tekkintettem, hogy mindenki át megy, lesúgják stb... Most így érettségi előtt viszont nagyon ráparáztam a dologra ... megtanulgatom, 1 hónap múlva neki látok ennek napi 1-2 órában, szerintetek az elég, hogy átmenjek az érettségin fix?"
Nem. Ha "nagyon ráparázott" állapotban is képes vagy azt mondani, hogy majd csak egy hónap múlva fogsz elkezdeni tanulGATni, akkor abból semmi se lesz, már most látszik...
A helyesírásra is rágyúrhatnál. Nem "majd egy hónap múlva", hanem mondjuk most: kezdetnek nézz utána, hány szót írtál helytelenül és hogy melyiket hogyan kellett volna.
És akkor mi az egészből a tanulság?
Szeretnéd, hogy majd ha ne adja Isten műtétre lesz szükséged, olyan orvos műtsön, aki ugyanígy állt hozzá a tanuláshoz?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!