Gyógyszerész képzés miért egyetemi ? Csak gyógyszerket keresnek ki és adnak ki. Ez kb. egy délután alatt megtanítható.
Kétségtelen.
A probléma akkor kezdődik, amikor a receptre felírt gyógyszerből nincs és megkérdezik, hogy akkor mi vihető helyette.
És szerinted a gyógyszergyárakban/fejlesztő laborokban kik dolgoznak?
Akinek összvissz annyi a feladata, hogy kiadja a cuccost, az gyógyszertári asszisztens, okj-s képzés volt régebben amíg volt okj.
Neked csak ennyit jelent. Egyébként sokan nem jutnak el orvoshoz, bemennek, felsorolják a bajaikat és várják a csodát a gyógyszerésztől. Ugyanez ha felirnak egy gyogyszert es nincs keszleten es ajanlaniuk kell egyenertekut. Amugy a borgyogyasz altal feirt specko kremeket is ki kell tudniuk keverni.
Nekem olyan is volt hogy bementem, megmutattam a serulest a boromon es segitettek. Kiderult h fertozes. Ha kivarom a doki rendelesi idejet akkor az egesz fejemet beboritotta volna annyi ido alatt. Kb a patikus olyan mint egy orvos, aki arulja is es nem csak javasolja.
Konkretan omiatta vesznek meg minden veny nelkul kaphato gyogyszert. Ok ajanljak az adott problemara
A gyógyszerek 99%-át már nem hátul a laborban kutyulják.
Annyiban jogos a kérdés, hogyha van receptem, akkor azt miért nem lehet egy automatánál (is) kiváltani a gyógyszertárkeresés, nyitvatartási-idő figyelés és sorállás helyett?
Na az ilyen kérdések miatt csomagolja össze sok gyógyszerész és orvos a cuccait és megy külföldre dolgozni. Ezt a kérdést mennyire gondoltad át? Szerinted cukorkákat árulnak egy patikában, amiknek semmi veszélye nincsen?
Egyébként, csak hogy tisztán láss, a gyógyszerészi képzés 5 kemény év, kémiával, hatástannal és orvosi tárgyakkal(nyilván nem azon a szinten). Aki elkezdi annak kb negyede képes befejezni 5 év alatt.
Ezzel a végzettséggel a gyógyszerfejlesztő kutatóig minden lehetsz. Egyébként a patikákban kábszerekkel is foglalkoznak, elfekvőn lévő betegnek szükséges. Szerinted ehhez nem kell szaktudás?
Én elvégeztem, de pont az ilyenek miatt mint te, megy el a kedvem a betegellátástól. Az ápolókat is lenézed a kórházban vagy az eladót a lidl-ben?
Remélem el sem látnak, ha bemész valahova, mert meg sem érdemled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!