Ha délután ittam 3 doboz sört akkor bevehetem az esti frontint+Valdoxant vagy inkább ne?
"A kezelés alatt alkoholt fogyasztani tilos!"
"Egyéb gyógyszerek és a Frontin tabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Fokozódhat a Frontin hatása az alábbi gyógyszerekkel együtt adva:
...
alkoholt tartalmazó készítményekkel
..."
"Frontin szedés ideje alatt az alkohol fogyasztása tilos!"
Legalább három helyen szerepel a betegtájékoztatóban, hogy NE. Ezek szerint te nem olvastad el, mielőtt elkezdted szedni a gyógyszert.
Ha délután ittál 3 doboz sört, attól még nyugodtan vedd be az esti gyógyszereidet, ettől nem lesz semmi bajod.
Az alkohol fogyasztása a Frontin alkalmazásával egyidejűleg, hosszú távon, tehát tartósan tilos. Egy alkalom, úgy gondolom semmi problémát nem fog okozni. De azért rendszert ne csinálj belőle!
Akkor szólj be az ogyéi-hez, hogy javítsák ki a betegtájékozatót, mert téved. Elvégre, azt csak gyógyszerészek, orvosok írták, gondos ellenőrzések alapján, ők honnan is tudnák?
Majd beszólok az ogyéi-hez, hogy javítsák ki a betegtájékoztatót, mert tévednek! Hogy ők honnan is tudnák azt, hogy milyen következményekkel jár 3 doboz sör elfogyasztása + az esti Frontin bevétele, azt nem tudom. Én viszont tudom, hogy semmilyen következménnyel ez nem jár. Bár a hozzászólásomban leírtam, hogy rendszer ne legyen belőle! Lepontoztál, ez akkor is úgy van, ahogy írtam.
Írod itt a hülyeségeidet, csak az a baj, hogy gyógyszerekről beszélünk.
"Én viszont tudom, hogy semmilyen következménnyel ez nem jár."
Jó! Akkor kezdjük ott:
- hány éves vagy
- milyen nemű
- milyen súlyú
- van-e valamilyen szervi problémád
Ezek nagy mértékben befolyásolják, kinek hogy hat a gyógyszer+pia kombó. Ami neked egy kis álmosságot okoz, attól más könnyen rosszul lehet.
"ők honnan is tudnák azt, hogy milyen következményekkel jár 3 doboz sör elfogyasztása + az esti Frontin bevétele"
Valószínűleg egyrészt vannak erre megfelelő tesztelési módszerek, másrészt a mellékhatásokat bejelenteni is szokták. Nem kérek számon mindenesetre olyan dolgokat, amiket nem értek, csak azért, mert laikus vagyok a témában, nem állok le vitatkozni egy csillagásszal, hogy de honnan a f@szomból tudnád te azt, hogy a világegyetem tágul.
Én meg olyan emberekkel nem állok le vitatkozni, akik vulgáris kifejezéseket - nem hogy szóban -, hanem még írásban is képesek használni!
És igen, a világegyetem tágul, csak sajnos a benne élő emberek agya az egyre szűkül, Frontin ide, vagy oda.
Jó, én csak örülök, ha nem akadékoskodsz tovább :) Érdekes, hogy az egész válaszból csak a káromkodás szúrt szemet, ezek szerint a lényeget nem igazán sikerült megragadnod. Akkor mondom így: lehet, hogy vulgáris kifejezést használtam, te viszont önkritika nélkül az egészségre potenciálisan tanácsokat adsz egy embertársadnak. Melyik a jobb?
Személyeskedhetsz, de ha nem hozol valami használható ellenérvet arra, miért nincs igazam, akkor a te tanácsod még annyit sem ér, mint az én "vulgáris" kifejezést tartalmazó válaszom.
Erről ennyit találtam:
"A Valdoxan egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal
A Valdoxan-kezelés ideje alatt nem tanácsos alkoholt fogyasztani."
Továbbá:
"Ha elfelejtette bevenni a Valdoxant
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Egyszerűen csak vegye be a következő adagot a megszokott időben."
Vagyis kihagyhatsz egy napot, én nem venném be ma már a helyedben.
(Egyébként ha nincs meg a gyógyszerhez a betegtájékoztatód, akkor csak beírod a keresőbe a gyógyszer nevét, és mögé hogy betegtájékoztató, vagy hogy webbeteg, és megtalálod online. Pl. Valdoxan webbeteg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!