Főiskola majd egyetem?
Sziasztok. Kérlek titeket ne nézzetek hülyének , vagy nézzétek nyugodtan mert ezeket tényleg nem tudom.
Szóval ha valaki orvos szeretne lenni, akkor érettségi után főiskolára kell mennie aztán egyetemre?
Hany év a főiskola?
És a főiskolának is vannak ágai? Pl. Egy orvos az melyik ágazaton tanul? És a főiskolai tanuló is "hallgató" vagy az az egyetemen van?
És hány év az egyetem? És gondolom akkor attól függ hogy az ember milyen orvos szeretne lenni. Nőgyógyász, belgyógyász stb... Igaz?
Nem azért nézlek hülyének, mert nem tudod, hogy valaki az osztatlan egyetemi orvosi képzés elvégzése után lehet orvos (főiskola nincs), hanem azért mert annyira életképtelen vagy, hogy be sem tudod írni a googleba, hogy "orvosi képzés" és 2 másodperc alatt megtalálni a választ a kérdésre.
A kérdésed többi részére teljesen felesleges időpazarlás lenne válaszolni, mivel egyrészt ezek az információk is megtalálhatók az interneten pár kattintással, másrészt akinek ilyen alacsony szinten vannak a kompetenciái abból sosem lesz orvos.
A főiskola és az egyetem is felsőoktatási intézmény.
De orvosnak egyetemen lehet tanulni, pl. általános orvos szakon, ha nem fogorvos szeretnél lenni különösen.
Egyetemen nem tanulsz konkrétan nőgyógyásznak, el kell végezni az általános orvos szakot, utána lehet szakosodni többek között.
6 év egy orvosi képzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!