Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Teljesíthetem így a tárgyat?

Teljesíthetem így a tárgyat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az egyetemen van egy tárgyam amiből van gyakorlat és kollokvium is. Külön kellett a tárgyakat felvenni, azonban a gyakorlatnak előfeltétele az elmélet. De azt valószínűleg nem fogom tudni teljesíteni mert közbejött egy elég nagy egészségügyi probléma és sokszor orvoshoz kellett mennem vagy kórházban voltam. (A hiányzást is túl léptem sajnos de nem mindig volt katalógus).

Ettől függetlenül az elméletet teljesíthetem, vizsgázhatok? És a gyakorlatot felvehetem következő félévben/szeptemberben?

2023. nov. 24. 16:30
 1/6 anonim ***** válasza:
59%

Ezt mi honnan tudjuk?

Miért nem kérdezed meg az oktatót?

2023. nov. 24. 17:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag nem.

Azondban a tanárral beszélhetsz, hogy nem-e lehetne megoldani és igazoltan hiányoztál, hiszen gondolom van papírod azokról az időkről mikor nem voltál az egyetemen. Ez a 3 hiányzáson felül van. Ha úgy van szerintem megengedi, hogy vizsgázz, hiszen kb kizárt, hogy így is meg tudd csinálni a vizsgát. Ha mégis sikerül akkor kb zseni vagy és szerintem meg is jegyez magának.

De ezt mindenképpen beszéld meg a tanárral.

2023. nov. 24. 17:11
 3/6 A kérdező kommentje:

Az elméleti órákon majdnem mindig ott voltam illetve az órai anyagot, prezentációkat megosztotta a tanár. Így azok megvannak. (Zh-t is megírtam). A kérdésem egyébként az elméleti részre vonatkozik, hogy így vizsgázhatok-e és pl. a gyakorlatot következő félévben csinálom.

Közben megnéztem és a gyakorlat az elméleti tárgynak a párhuzamos követelménye, nem előfeltéte.

2023. nov. 24. 17:21
 4/6 A kérdező kommentje:
* előfeltétele
2023. nov. 24. 17:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Párhuzamos feltétel, ugyanabban a félévben kell teljesíteni tudtommal.
2023. nov. 24. 19:35
 6/6 A kérdező kommentje:

Az egyetem oldalán azt írják, hogy lehetséges. De inkább rákérdezek majd a TO-n, az a biztos :)

Köszi!

2023. nov. 24. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!