Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen egyetemi szakot/szakoka...

Milyen egyetemi szakot/szakokat javasolnátok, ha leginkább a humán tantárgyakban vagyok erős?

Figyelt kérdés
2023. nov. 19. 19:02
 1/6 anonim ***** válasza:
10%
Humánnal nem sok mindent. Egy jó szakma esetleg? Azzal jobban fogsz keresni mint valami humános diplomával.
2023. nov. 19. 19:16
 2/6 anonim ***** válasza:
69%

Ha matekból legalább 4-es vagy, és érdekel a történelem vagy társadalomismeret, akkor szociológia, kereskedelem és marketing vagy turizmus vendéglátás. Vagy pszichológia.

Ha matematikából egyébként erős vagy (5-ös, még ha nem is emelteztél), és még mindig érdekel a társadalomismeret meg a töri, akkor alkalmazott közgazdaságtan.

Ha matekból tökhülye vagy, akkor jog vagy kommunikáció, és szakosodj digitális médiára ez utóbbival.

Minden más esetben, hacsak nem vagy diszkalkuliás, akkor matek magántanár, és húzd fel magad legalább 4-esre és menj marketingre, szociológiára vagy turizmus vendéglátásra. Ez utóbbira 3-as matekkal is el mernék menni.

2023. nov. 19. 19:19
 3/6 anonim ***** válasza:
95%
Gondolom a tanári pálya nem játszik, így a jogásztól kezdve a szabadbölcsészeten át mindent választhatsz, ami humán. Azt válaszd, ami érdekel, amiben ki tudsz teljesedni. Bár én azért vigyáznék ezzel a kijelentéssel, hogy miben vagyok erős. Én is azt hittem, hogy a humán tárgyak mennek, aztán az egyetem világított rá, hogy nagyon nem.
2023. nov. 20. 00:48
 4/6 anonim ***** válasza:
30%

3as, gondolom azért éhenhalni nem szeretne a fizetéséből, így a tanári, óvónői, stb és szabad bölcsészet nem kifejezetten játszik. Jogász is akkor jó, ha a családnak már van ügyvédi irodája és kapcsolatrendszere.

Szociológia, turizmus vendéglátás marketing szintén mind ez a kategória.

2023. nov. 20. 05:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
4. És honnan tudod, hogy később nem akar pl doktorálni?
2023. nov. 20. 21:19
 6/6 metaxxa ***** válasza:
100%

Tanulj nyelvet mindenképpen. Nézzél álláshirdetéseket, hogy hova milyen képességet várnak el, és melyik bölcsész szakma adhatná meg neked ezeket.

Lehet, jog fele is menni (vannak más ágai is, rendészet, ügyvitel-szervezés, akármi), lehet valamilyen gazdasági rész felé esetleg, bár oda kell a matek is, vagy valamilyen szociológia, politologia, pszichológia, tárgyalástechnika, munka-ergonómia, internetes tanácsadás valamilyen témában, média megjelenés koordinátor, újságíró. Valami ilyesmi.

2023. nov. 26. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!