Elméleti szinten ha van egy valakihez nagyon hasonló személy az letudja tenni helyette a jogsit?
Pl testvérek. X Bemegy az autósiskolába, beiratkozik. Y bemegy kresz vizsgát tenni, aztán végigcsinálja a 30 órás képzést és a forgalmi vizsgát. Az aláírt vizsgalappal pedig visszamegy X az autósiskolába meg a kormányablakhoz és megcsináltatja.
Hol bukna a terv?
Azt mondják az elméleti vizsgán, hogy gyere csak hadd nézzelek meg jól! Aztán elveszi a személyit, tárcsázza a rendőrséget és visszatartja Y-t, hogy ne hagyhassa el a helyszínt?
Nem, mindenütt személyi kell. Ha hamis igazolványt használ, akkor börtön.
Közben helyesírási tanfolyamot javaslok.
Elméletileg sikerülhet. Sehol sem ellenőrzik a személyit tüzetesen.
Más kérdés, hogy nekem a pofám leszakadna ha olyan béna lennék hogy nem tudnám megcsinálni a forgalmi vizsgát. Minek neked így jogsi?
#3 nagyon nehéz, persze... Azért van gyakorlatilag minden felnőttnek jogsija... 🤦♂️
Kérdező, tényleg ellenőrzik az igazolványokat. Meg az oktató is ott van, hát csak feltűnik már neki, hogy nem ezt az embert tanította.
"Ha hamis igazolványt használ, akkor börtön."
Igen ez a törvény betűje, de hogyan zajlik gyakorlatban?
Ír egy sms-t a rendőrségnek a forgalmi vizsgáztató? Vagy elkobozza és megverekszünk érte? Vagy utólag tesz egy bejelentést a sikeres vizsga után?
#4 De pont hogy őt tanította Y-t 30 órán át.
Mikor a forgalmi vizsgán 2szer is megbuktattak, akkor is csak 10 másodpercre kérte el az elején, amíg felírta az igazolványszámom. Sajnos mindig olyan autót kaptam amire nem éreztem rá, magamtól nem is vezettem volna így nyűg volt az egész.
"A forgalmi vizsga valóban nagyon nehéz két ismerősömet is 5ször megbuktatták egymás után végül feladták"
Nagyon nehéz... 🤣🤣🤣
Azért van minden agyhalottnak, 8 általános iskolát végzettnek, cigánynak, nőknek jogosítványa. Csak az nem teszi le aki nem akarja.
"Sajnos mindig olyan autót kaptam amire nem éreztem rá, magamtól nem is vezettem volna így nyűg volt az egész"
Én és minden ismerősöm ugyanabban az autóban vizsgázott, amivel vezetett, az oktató is bent ül, akihez jártál. Nem tudom, miről beszélsz. Kivétel lehet, ha beteg az oktató, vagy tönkremegy az autó, akkor másik ugrik be helyette. De nem az van, hogy hoznak egy random autót neked. Nekem inkább az volt a tapasztalatom, hogy nagyon húzta az időt, hogy rengeteg pótórát vegyél. Nem tudom, de ha lebuksz, hogy a tesód, akkor csalás, közokirat hamisítás és jó időre el is tiltanak.
Huu de egyszerű vagy:
"Ír egy sms-t a rendőrségnek a forgalmi vizsgáztató? Vagy elkobozza és megverekszünk érte? Vagy utólag tesz egy bejelentést a sikeres vizsga után?"
Nem, felhívja a rendőrséget a vizsgabiztos és mindkettőtöket elővesznek! Azt hiszed röhögni fognak csak rajta?
Honnan vesznek elő?
Y személyazonosságát nem tudják. És nyilván nem fog ott várni a rendőr megérkezésére, hanem kiszáll és elmegy. Kamera felvétel nem készül. Én meg nyilatkozom, hogy az én voltam.
ameddig úgy érzed, hogy te nem lennél képes letenni a jogsit, nem vagy rá alkalmas, addig nem érdemes próbálkoznod.
szerintem először fejlesztened kéne magad és rendbe tenned magad pszichésen, aztán minden kis részletre odafigyelni, mi nem megy még elég jól és azokat kigyakorolni. de hinned kell magadban. nagyobb valószínűséggel lesz jogosítványod, mint nem. Ha tényleg nagyon akarod és kitartó vagy lesz, de lehet nem most, hanem évek múlva. Sajnos ez is benne van a pakliba, meg az is hogy sokkal többe fog kerülni, mint másoknak. nem mindenkinek egyszerű megszerezni a jogosítványát. tényleg van olyan, akinek ez évek kitartó gyakorlásába tellik.
A törvénnyel játszani viszont nem érdemes. De látom hogy meg van benned az akarat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!