Corvinus vagy Bge?

Figyelt kérdés

Melyik a színvonalasabb?

Pénzügy és számvitel szakon?

2023. nov. 7. 17:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
75%
10. Már döntött, az 5-ös rendesen be is égett. Te is abban a tévhitben élsz, hogy a korvósok vezetik a gazdaságot?
2023. nov. 27. 02:15
 12/29 anonim ***** válasza:

11)

Ne viccelj már, ki döntött, meg hol égett be?

Én is BGE-n végeztem (KKK NG Angol), de a Corvo-t védő srác szilárd tényeket mondott, nézz már végig egy "People" szekciót az MNB vagy mondjuk egy MBB cég LinkedInjén, de talán még egy mezei Big4 is Corvinus fele dől, a Deloitte biztosan.

Lesznek BGE-s arcok, sőt, én is voltam MNB meg Management Consulting interjún, de ezekben a csúcs pozikban túlnyomórészt Corvinus végzettek vannak, és főleg a fiatalabb, 40 alatti korosztályban(!).

Csányi nagy bankár, van egy mondás, hogy Magyarországon az egyetlen, de az ő nevével takarózni szerintem kissé dedós, mert erős az ellenszél, ezt tényleg ne tagadjuk.

2023. nov. 27. 13:37
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

12. Az MNB az nem játszik, mivel oda eleve alkalmazott közgazdászokat (vagy most már GPME-seket) vesznek fel, ilyen szak meg nincs is a BGE-n. Legyünk fairek, és egyéb üzleti szektorokból nézzük a vezetőket (ha már ez a szempont).

Az eredeti “wishful thinking” kategóriás tézis eredetileg az volt, hogy “normális pénzügy oktatás csak a Corvinuson van”, és hogy keressek rá a kereskedelmi bankok vezetőire, amit – a felszólításnak engedve – megtettem, és egyből találtam 2 BGE-st, jogászt, mérnököt stb. Azaz dőlt a “csak a Corvinus” tézis.

Egyetértek veled, nem misztifikálom a BGE-t, de azért legyünk már kicsit méltányosak és reálisak. Középszar képzés az összes, a Corvinus is, és nem igaz, hogy kizárólag a korvón lenne értékelhető pénzügyi képzés. Ez bullshit.

2023. nov. 27. 15:41
 14/29 anonim ***** válasza:
86%
Teljesen mind1 melyiken végzel. Amelyik mellett könyebben tudsz melózni minél hamarabb. Komolyan mondjatok már egy olyan céget ami előnyben részesíti a Corvinusos diplomát a BGE-ssel szemben? Kit érdekel hogy xy közgazdász hol végzett? A magas pozíció nem a sulitól függ, sokszor nem is a tehetségtőlkitartástól/szorgalomtól(kapcsolatok pl.)
2023. nov. 27. 15:57
 15/29 anonim ***** válasza:
25%

02:15

Ez a vergődés :D közben pontozod fel magad más fiókról, és bekommenteled random, hogy "tökmind1, nem nézik sehol sem a Corvinus diplomát". Annyira átlátszó.

Azt hiszed, ettől az internetes hisztidtől felmegy a BGE értéke? :D

A listámban az MNB-t cserélt le akkor magyar blue-chip cégekre (MOL, Richter, Telekom).

Meg milyen GPME-ről beszélsz? Szerinted az hasznosabb a monetáris politikában, mint egy economics? Itt látszik, hogy fingod sincs az egész szakmáról.

2023. nov. 27. 19:32
 16/29 anonim ***** válasza:
75%

15. “ A listámban az MNB-t cserélt le akkor magyar blue-chip cégekre (MOL, Richter, Telekom).”

Rendben.

MOL - BGE (ezt már megbeszéltük)

Telekom - BGE (Rékasi)

Richter - Corvinus

MOL - Corvinus

Ez így 50-50%. Sikerült beégetned magad ismét.

“Meg milyen GPME-ről beszélsz? Szerinted az hasznosabb a monetáris politikában, mint egy economics?”

GPME = Gazdaság- és Pénzügymatematikai Elemző szak, a magyar közgazdasági oktatás csúcsa. Az alk. közgazdaságtan nagytestvére.

“ Itt látszik, hogy fingod sincs az egész szakmáról.”

Hátööö… ezt már kommentelnem se kell ezek után.

2023. nov. 27. 20:03
 17/29 anonim ***** válasza:
60%
16 - Jav: OTP - BGE. Ezt már megbeszéltük.
2023. nov. 27. 20:03
 18/29 anonim ***** válasza:
24%
Magaddal beszélted meg. Csányi Corvinusos, fogadd el.
2023. nov. 27. 20:10
 19/29 anonim ***** válasza:
60%

18. Kezd ez a szánalmas faxméregetés, amit csinálsz, egyre szánalmasabb lenni. Mondtad, nézzem meg a bankvezéreket. Megnéztem, csak 2 korvós volt közöttük. Mondtad, nézzem meg a bluechipeket. Megnéztem, 50% korvó, 50% BGE. Nincs egyébként jelentősége, végezhettek volna akár a BME-n is vagy bárhol máshol.

Az pedig, hogy még a saját egyetemed legmenőbb szakát (a GPME-t) sem ismered, LOL. :)

Tényleg ne vergődj tovább, nincs igazad.

2023. nov. 27. 20:19
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

BGE diplomával közelébe sem engednek a valós banküzemtani, szakmai melókhoz, pedig nem kettesekkel végeztem el.

Érdekelne a compliance, szabályozás, hogyan hatnak a különböző nemzetközi szabályozások a bankok tőkekövetelményeire, érdekelnek az üzleti modellei, stratégia kialakítása, ALM, kockázat, treasury.

Általában visszajelzés nélkül landol a "kukába" az önéletrajzom, pont ezért gondolkozom egy Korvós pénzügyben. Én is ezt tapasztalom, hogy bármilyen számomra kecsegtető pozícióban lévő ember profiljára ránézek, az lesz ott, hogy Corvinus MSc Finance.

2023. nov. 27. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!