Egyetem váltás?
Tudom sok ilyen kérdés van,de sajnos sok mindenkit megkérdeztem Diákhiteltől kezdve T.O osztályig nem kaptam normális választ vagyis ami kifejtettebb lenne..
Az a kérdésem hogy 1. Félévbe vagyok önköltségen és diakhitel 2-vel vagyok ott, másik egyetemre szeretnék újra felvételizni, de az csak 2024 szeptemberbe indul ugye. Ha 2. Félév ami jönne akkor kiiratkozok a jelenlegi egyetememről mert nem akarom hogy oda utaljanak ugye megint, akkor ezt hogy tudom elintézni, hogy addig ne keljen a hitelt törleszteni..? Mert lesz hallgatói jogviszonyom ugyanúgy csak pár hónappal később.. Ezt hogy kellene megoldanom vagy mi lenne a reálisabb? A jelenlegi egyetememről azért szeretnék amúgy elmenni mert mindenki nagyon lenéző senki se barátságos messze van)(napi2-3orat utazok) meg tehát egyszerűen nem érzem magam jól ott nyomasztó érzésem van és érzem hogy rossz helyen vagyok..
Sehogy, 4 hónapos türelmi időszak van, ami azt jelenti hogy végig kell csinálnod a 2. félévet is. A következő tanévben pedig ha átjelentkezel bele fogsz férni a 4 hónapba.
Ellenben egy félév konkrétan semmi. Elmész dolgozni valami Tesco/Meki stb. helyre, ahova konkrétan azonnal felvesznek, november-december-január bőven elég arra, hogy kifizesd a képzések 99%-ra jellemző első féléves tandíjat. Így megspórolod' a 2. félév tandíját és majd újra igénybe veszed a DH2-t az új egyetem esetében.
Esetleg ha passziváltatod a második félévet? Sose kellett még diákhitelt felvennem, ezért nem tudom erre milyen szabályok vonatkoznak, de egy kérdést esetleg megérhet.
Ha passziváltatsz, akkor megmarad a hallgatói jogviszonyod, viszont arra a félévre nem kell tandíjat fizetned (és ezáltal további diákhitelt felvenned sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!