Coolersaves kérdése:
MSc képzésről szeretnék váltani. Valakinek ötlete?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Abban kérnék segítséget, hogy februárban elkezdtem egy MSc képzést és sikeresen teljesítettem az első félévet. Viszont úgy álltam a dologhoz, hogy most szeptemberben indul egy másik képzés, ami még jobban érdekel mint ez, és majd váltani fogok, ha felvesznek oda (ez megtörént). Tervezem, hogy majd, ha a szeptemberi képzést befejeztem, akkor amit most elkezdtem februárban, majd folytatom. Elég ebben az esetben passziváltatnom az egyetemi képzést, vagy ki kell iratkoznom? Mi ennek a pontos menete? (ez a képzés még beleférne az önköltségbe, de most ez nem szempont, akár hogy is lenne.) Válaszotokat előre köszönöm!2023. aug. 8. 19:25
1/2 anonim válasza:
Az a gond, hogy általában az egyetemeken egybefüggően csak két passzív féléved lehet (kivéve olyan rendkívüli okokat mint a súlyos betegség). Tehát megteheted, hogy egy évre passziváltatod a februárban elkezdett mesterképzési tanulmányaidat, ám hogyha a most szeptemberben elkezdődő mesterképzésed hosszabb, mint egy év, akkor jövő szeptemberben gondba kerülhetsz, mert akkor vagy vállalod a párhuzamos tanulást a két szakon együtt, vagy ott kell hagynod a két képzés valamelyikét. Mindenesetre én a passziváltatást javaslom, mert ha esetleg mégis meggondolnád magad, akkor folytathatod a korábban elkezdett képzést, míg ha most megszünteted a hallgatói jogviszonyodat, akkor arra a képzésre csak újabb felvételivel kerülhetsz be. Két passzív félév után pedig ugyanúgy megszüntetheted a jogviszonyt, ebből sem anyagi, sem egyéb hátrányod nem lesz.
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
2023. aug. 10. 13:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!