Felsőoktatásban átsorolás államilag támogatott képzésről önköltségesre ebben az esetben is csak tavaszi félév után lenne?
Figyelt kérdés
Utololsó 7. félévem most az őszi és csak egy 5 kredites tárgyam van. A szakdolgozati konzultációt viszont nem vettem fel. A következő félévben tervezem de ha nem sikerül valami miatt megírnom akkor utána a kevés kredit miatt át fognak sorolni és ősszel önköltségesen kellene már befejeznem. Arra gondoltam ha a tavaszi félévet passzívra teszem és ősszel állok neki akkor ha valami miatt nem sikerül még ott lenne a következő tavaszi félév államin mert elvileg évközben nincs átsorolás. Viszont az előző 2 aktív félévben nem lenne meg a kellő kredit ebben az esetben sem sorolhatnak át év közben?2023. jan. 3. 12:46
1/4 anonim válasza:
Jó kérdés, ha pl csak a vizsgád van elmaradva mert a tárgyat teljesítetted? Jó nagy kibaxás lenne 1 vizsga miatt fizetni X összeget
2/4 anonim válasza:
Nyáron a 2 utolsó aktív félévet fogják nézni az átsorolás tekintetében. Mindegy, hogy akkor passzívon vagy.
3/4 A kérdező kommentje:
Nyáron az addig oké hogy az utolsó 2 aktívat nézik. Viszont a fenti helyeztben a következő őszi félév után is az utolsó 2 aktív félévben csak 5 kreditem lenne összesen. Viszont elvileg olyankor meg nincs átsorolás csak év végén. Addigra meg van még egy félévem megcsinálni a szakdogát. Csak ez nem tiszta nekem hogy ha őszi félév után állok úgy hogy az előző 2 aktív alapján át kéne sorolni, akkor is maradhatok államin a következő félévre még?
2023. jan. 3. 13:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!