Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van olyan tárgy amire nem...

Van olyan tárgy amire nem tudtok egyszerűen készülni mert nincs időtök?

Figyelt kérdés
Egyetemre járok. Heti szinten kb 5 beadandóm van és egy ZH is még mindezek tetejébe. Kb egész hétvégém végig tanulom. Se közösségi életem semmi. És vannak olyan tárgyak amire egyszerűen nem jut időm. Hiába ad házit a tanár az is olyan sok, hogy már nincs energiám megcsinálni. Kedves a tanárunk és félek, hogy meg fog emiatt haragudni rám.

2023. okt. 7. 21:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Volt ilyen, mert sajnos én is lassan tudok csak készülni, csúsztam is az egyetemen emiatt, sok bukásom volt, de egyébként már lediplomáztam.

Nekem is az volt a fejemben többször, hogy az oktató haragudni fog, mert nem érti miért nem csinálom, meg ilyenek, de amúgy marhára nem érdekli őket, ha egy diák "kihullik", vagy ha meg érdekli, akkor is már x ideje van a pályán és látott már olyat, hogy valaki nem a mintatanterv szerint halad és diákok egyébként mindig tünedeznek el csakúgy félév közepén, meg nem mennek el zh-zni, üres papírt adnak be stb., minden ilyen előfordult már, megszokták.

Ne a tanárnak akarj megfelelni, hanem magadnak és csak tanulj szépen, a lényeg úgyis az, hogy tudd az anyagot.

2023. okt. 7. 22:21
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte leszek.A tanárod valószínüleg azt se tudja,hogy kivagy.Ez annál jobban igaz,minél nagyobb létszámú a kurzus.Ha még kis létszámúbb gyakorlaton is vagy,akkor se számít,mert lehet ugyanazon a tárgyon visz 3-4 gyakorlatot és már 60-70 ember legalább.Talán év végén emlékezhet valamennyi diákra,de hogy sz összesre az sztem kizárt.Főleg,ha ritkán vagy ott.Nálunk is volt már ilyen félév.Ilyenkor sajnos bukni fogsz néhány kreditet.Ezzel semmi baj sincs.Ilyen az egyetem.Ezzel csak neked van bajod igazából fejben.2 fődolog van ilyenkor, amit megtanultam:az egyik,hogy mindig legyen meg az állami támogatott félévedhez a kredit és az átlag.A másik pedig,hogy olyan tárgyakat vegyél prioritásba,amikre épülnek más tárgyak/ vagy specializációs tárgy.Így bem fogsz csúszni.Sajnos amitt most tapasztalsz,azaz hogy a legjelentéktelenebb tárgyakban is(töltelék tárgy,ami azért van,hogy kitöltse a tantervet) az oktatók elvárnak mindent is.Így a fő szakmai tárgyakra,amik tényleg fontosak már nem marad se időd,se energiád elmerülni.De ez tipik minden szakon szokott lenni kb. saknos...
2023. okt. 8. 06:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!