Töri érettségi 2024?
Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogy a megváltozott érettségi követelményben nincs benne Rómánák pl az elején Caesar meggyilkolása csak emeltnél, viszont rendeltem egy mozaikos 2024es felkészítőt érettségi feladatokkal és ott számon kéri a feladatban. Valamint az elején az ókori dolgok is benne voltak a feladat sorok közt és az sincs benne a követelményben ( az ilyen Hammurapi törvényei stb). Most akkor ezeket is részletesen átvegyem, mert okkal tették bele vagy kihagyhatom, mert nem lesz benne, csak elnézték vagy nem is tudom2023. okt. 7. 20:59
1/7 anonim válasza:
A középszintű érettségi vizsgán a számon kérhető fogalmak, személyek, évszámok és topográfiai adatok megegyeznek az általános iskola 5–8. és
a gimnáziumok 9–12. évfolyama számára a történelem kerettantervekben előírt, az évszámokra, személyekre, topográfiára és fogalmakra vonatkozó
– az adott témakörhöz rendelhető – tantárgyi követelményekkel. Tehát rákérdezhet Caesarra és Hammurapi törvényeire is.
4/7 A kérdező kommentje:
De akkor mi értelme az érettségi követelményeknek? Akkor az minek van külön szedve és ha tőlem kérdezheti a Hammurapit ha az eredeti példánál maradok, ami emeltnél van kiírva, akkor honnan tudom mi lesz középen és mi emelten ha mindenki ugyanazt tanulja 5-8-ig?
2023. okt. 11. 16:15
5/7 anonim válasza:
Emelt szinten magasabb követelmények vannak.
6/7 A kérdező kommentje:
Persze, azt értem, meg hogy részletesebben kell tudni. Én viszont azt hittem ami nincs benne a követelményekben az az érettségiben sem lehet benne, ez az oka annak, hogy én ezt nagyon furcsálom. Eddigi években benne volt Caesar, de most kivették, de mégis számon kérhetik. Akkor meg minek a követelmény, ha nem azt kérik számon?
2023. okt. 11. 18:58
7/7 anonim válasza:
Mindig az oktatási hivatal követelményei a helyesek. 2024-től középszinten Caesar már nem fordulhat elő, ezzel szemben például az aranybulla emeltről lekerült középszintre. Nyugodtan kihagyhatod őket, jól tudtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!