Érdemes több egyetemet végezni?
Nagyon erdekel az asztrofizika es eltudom kepzelni magamat benne, de mellette még a sebész orvosnak is eltudnam magamat képzelni.
Fizikabol, kemiabol es biologiabol mindig is szin ötös voltam. Megéri mind a kettő egyetemet elvégezni?
Pusztán pénzügyi szempontból nem éri meg két ennyire eltérő területen képezned magad, pusztán azért, mert egy orvosi után egy asztrofizikus képzés költsége (és itt nem elsősorban pénzre gondolok, hanem rááldozott idő és energia) nem térül meg anyagilag, tehát azért, mert sebészként van egy fizikus diplomád, attól még ugyanannyit kell dolgoznod, kb. ugyanannyi jövedelemért.
Ha nem ebből a szempontból közelíted meg a kérdést, hanem onnan, hogy egyszerűen érdekel, szeretnéd tanulni puszta kedvtelésből, és nem vársz tőle semmit, akkor viszont megéri, semmivel nem rosszabb "hobbi" ez, mint mondjuk egy hobbifotós tanfolyamra eljárni.
Szerintem sincs értelme, döntsd el, hogy melyik érdekel jobban.
Én pl orvosira megyek, de mivel nagyon érdekel a festészet/művészettörténet lehet, hogy tanulok majd vmi ilyesmit ha már nyugdíjas leszek/ vagy esetleg kiégek a szakmából
5#
Nyilván valóan nem egyszerre végeznem a két egyetemet :)
En arra gondoltam, hogy mondjuk 34-35 évesen megunom az orvosi létet es elmegyek asztofizikusnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!