Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Estin tényleg nem jár?

Estin tényleg nem jár?

Figyelt kérdés

Estin tényleg nem jár a diákigazolvány?

Minden esti tagozatos érettségizőnek jár de a mi iskolánkban nem. Akkor most az iskola dönti el? Vagy járna de nem akarnak bajlódni vele.

2023. okt. 3. 18:00
1 2
 11/15 anonim válasza:
De miért nem jár, mi az indok ? Esti ugyanúgy közoktatás.
2023. okt. 8. 09:24
 12/15 A kérdező kommentje:

11

Azzal indokolták, hogy az estin érettségizőknek nem jár csak az estin szakmát tanulóknak.

Hát ez így értelmetlen főleg, hogy meghirdetve úgy volt "Diákigazolvány és diákigazolvánnyal járó kedvezmények igényelhetők".

2023. okt. 8. 09:33
 13/15 anonim válasza:
Ilyen nincs szerintem. Hívd fel az oktatási hivatalt és mondd be az intézményed nevét illetve hogy nem adnak diákigazolványt.
2023. okt. 8. 10:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Megnéztem a törvényt: [link]

13. § (1) * Diákigazolványra jogosult

a) az Nkt. szerinti iskolai feladatot és fejlesztő nevelés-oktatás feladatát ellátó intézmény tanulója,

b) * a szakképző intézmény tanulója és a szakképző intézményben felnőttképzési jogviszony keretében szakmai oktatásban részt vevő képzésben részt vevő személy,

Ez alapján ha valaki a szakma utáni két éves érettségire felkészítő képzésben vesz részt, akkor őrá a b. pont nem vonatkozik, mert nem szakmai oktatásban vesz részt (hanem közismeretiben)

Szerintem viszont vonatkozik rá az a. pont, mert az Nkt. szerint a "felnőttoktatás" Nkt. szerinti feladat, így az a. pont alapján jár.

2023. okt. 8. 11:49
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom már mi van nem lehet az iskolával beszélni mert olyan flegmák, az igazgató ír az oktatási hivatalnak de azt mondta nem bíztat semmivel mert ez nem olyan iskola mint a többi így biztos nem jár. Csakhogy tényleg adtak más estiseknek az nem lehet, hogy csak a mi osztályunk a kivétel.
2023. okt. 8. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!