Ez tenyleg igaz a Corvinuson tanulokra?
A gyengébb szakokon tanulók nagyon büszkék arra, hogy ide járnak és nem máshova. Ezt van, aki pökhendien tolja, és van, aki szerényebben.
A közgazdasági szakosok (GPME, alk. közgazdaságtan, banki és biztosítási matek stb.) nem foglalkoznak ilyen hülyeségekkel, örülnek, ha átmennek a vizsgákon. :D
A Corvinus a gazdasági egyetemek feje, sokáig egyik egyetem sem tudta megugrani ezt a szintet (mostanában az ELTE-GTI egyre emelkedik), így presztízs volt bekerülni oda mondjuk egy BGE-hez képest, mert tényleg jónak kellett lenned (egyébként még most is iszonyatosan magasak a ponthatárai a többi egyetemhez képest).
Nem mondom, hogy mindenki arrogáns, inkább szerintem ez mások által lett generálva. Az viszont mindenképpen igaz, hogy az egyetem diákélete nem az igazi és a közösség sem túl jó, szervezni sem nagyon szerveznek semmi.
3. “presztízs volt bekerülni oda”
Nem tudom ez mikor volt, amikor én érettségiztem a ‘90-es években, akkor még az ment ide, aki máshova nem tudott (akkoriban a BTK, TTK, BME meg az orvosi karok voltak a menők) (most már furcsa módon a BTK volt a legmenőbb), és még körüllengte a foxi-maxi érzés (gyakorlatilag pártfunkcionárius képző volt a rendszerváltásig). Utána meg megjelent a CEU, és konkrétan EZ volt a hazai közgazdászképzés “feje”, amíg ki nem rúgták őket innen. Most valóban első a helyi homokozóban, de ne feledjük, hogy csak 1001+ a világranglistán, azaz mint egyetem sehol sincs egy SOTE-hez, ELTE-hez, SZTE-hez képest. Ergo engem nem zavar, ha valaki büszke arra, ha ide jár, de azért na. Tudjuk már a helyünket.
BME-n is ugyan ez van.
Egy tökéletes példa.
Barátnőm futárcégnél HR-ben dolgozik és a futárok neki írnal leveleket ha valami bajuk van.
Az adott futár úgy köszönt el a levelében, hogy:
"Üdvözlettel, X Y BME Gépészmérnök hallgató".
Plusz a levelébe is leírta, hogy ő "mérnök". Nyílván ezzel azt akarja jelezni, hogy számára a futárkodás semmi, alja munka és hogy a HR-esek adják meg neki a neki járó tiszteletet...
(Én BME VIK-en vagyok, szintén "mérnök" leszek, de soha az életbe nem tennék ilyet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!