Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez tenyleg igaz a Corvinuson...

Ez tenyleg igaz a Corvinuson tanulokra?

Figyelt kérdés
Gyakorin mindenhol azt olvasom, hogy a Corvinuson tanulok mennyire bekepzeltek es arrogansak. Gondolom ez nem igaz, de akkor honnan jott pontosan? Valaki tud peldakat mondani, hogy ez miert lett elterjesztve?

2021. máj. 18. 13:11
 1/6 anonim ***** válasza:
98%
Bizonyára van rá példa, meg az ellenkezőjére is.
2021. máj. 18. 13:20
 2/6 anonim ***** válasza:
98%

A gyengébb szakokon tanulók nagyon büszkék arra, hogy ide járnak és nem máshova. Ezt van, aki pökhendien tolja, és van, aki szerényebben.

A közgazdasági szakosok (GPME, alk. közgazdaságtan, banki és biztosítási matek stb.) nem foglalkoznak ilyen hülyeségekkel, örülnek, ha átmennek a vizsgákon. :D

2021. máj. 18. 13:38
 3/6 anonim ***** válasza:
98%

A Corvinus a gazdasági egyetemek feje, sokáig egyik egyetem sem tudta megugrani ezt a szintet (mostanában az ELTE-GTI egyre emelkedik), így presztízs volt bekerülni oda mondjuk egy BGE-hez képest, mert tényleg jónak kellett lenned (egyébként még most is iszonyatosan magasak a ponthatárai a többi egyetemhez képest).

Nem mondom, hogy mindenki arrogáns, inkább szerintem ez mások által lett generálva. Az viszont mindenképpen igaz, hogy az egyetem diákélete nem az igazi és a közösség sem túl jó, szervezni sem nagyon szerveznek semmi.

2021. máj. 18. 13:39
 4/6 anonim ***** válasza:
98%
Ugyanezt mondják a „nagynevű” egyetemek hallgatóira is, ami bár nem alaptalan, de nagy általánosságban nem igaz. Ezt inkább az irigyek szokták terjeszteni, akik nem tudtak egyetemre bejutni, vagy csak szimplán lenézik az egyetemistákat, akik inkább továbbtanultak, minthogy kétkezi munkás váljon belőlük.
2021. máj. 18. 13:40
 5/6 anonim ***** válasza:
72%

3. “presztízs volt bekerülni oda”

Nem tudom ez mikor volt, amikor én érettségiztem a ‘90-es években, akkor még az ment ide, aki máshova nem tudott (akkoriban a BTK, TTK, BME meg az orvosi karok voltak a menők) (most már furcsa módon a BTK volt a legmenőbb), és még körüllengte a foxi-maxi érzés (gyakorlatilag pártfunkcionárius képző volt a rendszerváltásig). Utána meg megjelent a CEU, és konkrétan EZ volt a hazai közgazdászképzés “feje”, amíg ki nem rúgták őket innen. Most valóban első a helyi homokozóban, de ne feledjük, hogy csak 1001+ a világranglistán, azaz mint egyetem sehol sincs egy SOTE-hez, ELTE-hez, SZTE-hez képest. Ergo engem nem zavar, ha valaki büszke arra, ha ide jár, de azért na. Tudjuk már a helyünket.

2021. máj. 18. 14:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

BME-n is ugyan ez van.

Egy tökéletes példa.

Barátnőm futárcégnél HR-ben dolgozik és a futárok neki írnal leveleket ha valami bajuk van.

Az adott futár úgy köszönt el a levelében, hogy:

"Üdvözlettel, X Y BME Gépészmérnök hallgató".

Plusz a levelébe is leírta, hogy ő "mérnök". Nyílván ezzel azt akarja jelezni, hogy számára a futárkodás semmi, alja munka és hogy a HR-esek adják meg neki a neki járó tiszteletet...

(Én BME VIK-en vagyok, szintén "mérnök" leszek, de soha az életbe nem tennék ilyet)

2021. máj. 18. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!