Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » ELTE töri infós technikumból....

ELTE töri infós technikumból. Lehetséges?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, 11 evfolyamon tanulok rendszergazdanak technikumban. Viszont nekem mas terveim vannak... Töri eltére szeretnék menni. Fakultáció nincs, így magamtól és töri tanárom segítségével készülök fel emelt töri érettségire. Érdekelne, hogy általánosságban nehéz -e bekerülni?

Hátrányt jelent, hogy most technikumban tanulok? Sikerülhet így az emelt töri érettségi?

Kérlek segítsetek!

2023. szept. 26. 22:39
 1/6 anonim ***** válasza:
70%

Azt már tudod, hogy hol akarsz elhelyezkedni történészi végzettséggel? (Ez egy eléggé belterjes szakma.)

Egy infos előtt viszont a lehetőségek végtelen tárháza áll, mert szinte semmilyen cég vagy állami hivatal nem képes meglenni nélkülük.

2023. szept. 26. 23:11
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

Egyetemre csak érettségivel vesznek fel. Technikumban fogsz érettségi bizonyítványt szerezni (nem tudom, hogy most hogy vannak az iskolarendszerek, ma már lehet, hogy ott is érettségi van, ezt nem tudom)?

Csatlakoznék egyébként az #1-es válaszolóhoz annyiban, hogy első körben lehet, hogy érdemesebb lenne egy versenyképes végzettséget is szerezni. A töri szakot utána is ráérsz elkezdeni.

2023. szept. 27. 00:43
 3/6 anonim ***** válasza:
69%
Tanári szak?
2023. szept. 27. 08:20
 4/6 A kérdező kommentje:

#1 #2

Te dolgoznál olyan szakmában, amilyenben nem akarsz? Nem gondolnám... Törivel rengeteg helyre el lehet helyezkedni, de nem BA-nál állnék meg. Mesterképzés is a céljaim között van. Leginkább a politikában akarnám a történeti ismereteim használni.

Nem tanári szak. Bölcsész.

2023. szept. 27. 21:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Kérdező - politikus akarsz lenni? Ezt a szégyent én nem merném felvállalni!
2023. szept. 27. 21:33
 6/6 anonim ***** válasza:

#2 vagyok. A politikában nem árt, ha van valakinek történelmi ismerete, viszont ez egyáltalán nem feltétel. Ha politikus akarsz lenni, azért ne menj töri szakra, az nem arra való.

"Törivel rengeteg helyre el lehet helyezkedni, de nem BA-nál állnék meg. Mesterképzés is a céljaim között van."

Khm, khm. Erre inkább nem írok semmit. Töri mesterszakot csak az végezzen, aki kutatni is szeretne, illetve történész szeretne lenni. De ez önmagában, hogy töri mester szak, semmire nem jó, csak arra, hogy egy lépcsőfok legyen a tudományos élet felé, a későbbi phd képzéshez. De ha te politikus akarsz lenni (??), akkor ahhoz igazából teljesen felesleges, a kettőnek nem sok köze van egymáshoz.

"Te dolgoznál olyan szakmában, amilyenben nem akarsz?"

Te jársz informatikus képzésre, aminek bizonyára valami oka van... Én honnan tudjam, hogy mi...

2023. szept. 27. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!