Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ebben a szituban?(b...

Mit tegyek ebben a szituban?(bővebben lent)

Figyelt kérdés
Szóval van egy német tanárom aki minden nap írat dolgozatot.Idén lesz nyelvvizsga és fogalmam sincs,hogy mit tegyek.Elegem van már a német tanárból mert csak csesztetni tud és belém köt.Számomra már fárasztóak ezek a mindennapi dolgozatok.Egyre jobban elmegy ettől a kedvem és meg utálom a németet.Szóval elgondolkoztam azon,hogy átmennék a másik csoportba németet tanulni de nem tudom mennyire lenne rá lehetőség váltani vagy hogy ez működne-e valahogy.Vagy pedig nem nyelvvizsgázok bár azt eléggé bánnám mert jeles vagyok németből de valahogy ezzel a tanárral nem megy az egész és mivel lebasz így rá is izgulok az egészre és rosszat mondok.Az utolsó választási lehetőség pedig az,hogy ezzel a tanárral maradok és írjuk mindennap a dogákat meg lebasz.Az utobbi miatt már ilyen pánikroham szerű dolgok jönnek rám mert ráizgulok.És el is megy a kedvem így meg jobban a németől.Nem tudom mit tegyek ti mit tennétek a helyemben vagy hogy döntenétek?

2023. szept. 12. 20:08
 1/6 A kérdező kommentje:
Azt lehagytam ha nem nyelvvizsgázok akkor buktam a német tanulásom mert nem foglalkozik a tanár azzal aki nem nyelvvizsgázik
2023. szept. 12. 20:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Amikor én jártam gimibe minden órán volt angolból dolgozat. Szerintem helyesen. Nem a te igényeid szabják meg a tanár számonkérési módját.
2023. szept. 12. 21:01
 3/6 A kérdező kommentje:
Látom sikerült megfognod a lényeget.
2023. szept. 12. 21:27
 4/6 anonim ***** válasza:

A dolgozatot én sem találom problémásnak. Nekem is volt ilyen tanárom aki minden órán dolgozatot iratot és azt nálunk nagyon szigorúan számon is kérték. De ez szerintem jó volt mert különben nem tanultunk volna olyan rendszeresen és az osztály nagy része megbukott volna.

A stresszes részét én két oldalról vizsgálnám. Egyrészről nem árt megtanulni megbirkózni az ilyen szituációkkal is. Bármikor jöhet hasonló helyzet az életben amikor teljesítened kell és nem túl kedvesen reagálnak rá.

Másrészről azonban ha a módszere nem működik akkor lehet nem árt elbeszélgetni vele bár nem biztos, hogy bármi változást is elérnél vele.

Ha már vagy olyan szinten megpróbálkozhatnál a nyelvvizsgával és ha sikerül akkor egy gonddal kevesebb.

A tanár váltás nem tudom, hogy jó ötlet-e mert nem írtál túl sokat a másik tanárról és csak az ellenszenv befolyásolta szubjektív véleményedet tudjuk a mostaniról is. Persze ha a diák nem mer megszólalni az nem épp a legjobb módszer a nyelv oktatásra.

2023. szept. 13. 06:37
 5/6 anonim válasza:
Még csak most kezdődött el a tanév.
2023. szept. 13. 21:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha jeles vagy, ezek szerint bírod a tempót, kár lenne elvesztegetni a tudásodat egy ki tudja, milyen csoportra és tanárra. A számonkérés okozta stresszt pedig meg kell tanulni kezelni sajnos.
2023. szept. 15. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!