Melyik egyetemi szakoknál marad elég szabadideje az embernek?
Figyelt kérdés
2010. okt. 16. 22:47
11/16 anonim válasza:
Na ne mondjátok, hogy a bölcsészkaron nem kell tanulni. Csupán heti háromszor írunk, valamikor négyszer. (Tehát ha négyszer akkor minden nap, mert pénteken nincs órám) És persze ott van még az a halom kötelező olvasmány heti szinten.
12/16 anonim válasza:
Milyen szak? A "bölcsészezésbe" általában a nyelvszakokat és a magyart nem szoktam belevenni. Nem tudom, más hogy van vele.
14/16 anonim válasza:
Az ELTE fizika meg biológia szakja ilyen. Anno nekem volt mellette rendesen szabadidőm, csak be kellett járni az órákra és figyelni. Az elméletibb jellegű szakoknál valószínű, hogy marad szabadidőd is.
15/16 anonim válasza:
nem azt mondtam, hogy a bölcsészeknek nem kell sokat tanulnia. tisztában vagyok hogy menynit kell szenvednie nekük is.
de azért van különbség egy mérnök/orvos szak és egy bölcsész szak nehézsége között, azt ne mondd már :D persze kinek mi a könnyebb/nehezebb,én tuti belehalnék hogy töriszakba, de ha megnézed, nem véletlen, hogy mérnöki szakoknál sokszor már 2 egész fölötti átlag esetén jár az ösztöndíj, bölcsészeknél ez az átlag a 4egészet is elérheti, sőt.
a mérnökök ennyivel linkebbek lennének és kevesebbet tanulnának? nem hiszem. egyszerűen nehezebb szak, kevesebb szabadidővel, hogy a kérdésre is kitérjek.
16/16 anonim válasza:
Van különbség persze. Nyilvánvaló hogy ott jóval többet kell tanulni. Ha nem is többet, nehezebbeket. (Az orvosi az más, az mindenki számára egyértelmű, hogy az a legnehezebb) Én csak azt az általánosítást nem szeretem, amikor azt mondjátok, hogy a bölcsészkaron nem kell tanulni. Most egy hét szünet van, de a szünet eleje óta 2-3 órát pihenek naponta, a többi időt végig tanulom, és még mindig nem tartok sehol. Pedig nem vagyok rossz képességű, ezt igazolhatja a 3 felsőfokú nyelvvizsgám... (És hogy visszatérjek a kommentedre, én egyáltalán nem mondtam olyat, hogy a bölcsészkar a legnehezebb, tanulj meg kérlek szöveget értelmezni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!