Gyógytornász egyetemi alapképzés VAGY rehabilitációs terapeuta (gyógymasszőr), melyiket végezzem el, ha masszőr szeretnék lenni?
Többféle masszázstanfolyamot is kinéztem, viszont ezek mellett úgy gondolom egy komolyabb végzettséget adó papírt is megszereznék, egyrészt, hogy alapozottabb legyen a tudásom, még jobb szakember legyek, másrészt, hogy jobban elismerjenek, többet érjen a szolgáltatásom vállalkozóként, nagobb karriert tudjak befutni.
Ezekkel a célokkal szerintetek melyik fentebb említett képzéssel járok a legjobban?
Gyógytornász BSc:
+ egyetemi diploma, elismertség
+ a hosszú képzési idő alapozottabb tudásátadást feltételez
+ átfogó, részletes tudás
- a hosszú (4 éves) és rögzített beosztású képzés mellett nem tudnék dogozni, karriert építeni, ezt a koromnál és igényeimnél fogva nem feltétlenül tudok megengedni magamnak, csak ha tényleg indokolt
- mivel idén nem felvételiztem, csak jövőben tudnám kezdeni
Rehabilitációs terapeuta - gyógymasszőr:
+ rövid képzés (2 éves)
+ mellette tudnék dolgozni, építeni a karriert, és nem utolsó sorban kényelmesen befejezni a jelenlegi tanulmányaimat
+ képzéstől függ, de akár most szeptembertől tudnám kezdeni
+ a nevéből adódóan specifikusabbnak tűnik, jobban illene a céljaimhoz
- nem egyetemi diploma, talán nem lennék annyira elismert?
- nem tudom mennyire minőségi a képzés
Ti hogy látjátok?
egyébként pont az ügyfélkör kialakításában fontos az elismertség. lehet nem jól fogalmaztam, de akkor kifejtem egész konkrét példával: nem mindegy, hogy az emberek megalapozott szakembernek hisznek, aki valóban tud segíteni rajtuk, és emiatt sokkal többet is elkérhetek tőlük, mintha csak relaxációs célból jönnek hozzám, pár ezer forintért.
ehhez azonban megalapozott tudással is kell rendelkeznem, nem csak kiváló marketinggel. és a kérdés arra irányul, hogy melyik képzés lenne a legideáliabb.
1, legalább jól trollkodnál.
Kérdező, mert utána, mert bár korábban csak nappalin volt gyt, pár éve van, ahol levelezőn is hirdetik.
Még egy dolog: "Többféle masszázstanfolyamot is kinéztem"
Így ez nem fog menni. Masszázsból van ezernyi féle: ha Te gyógymasszőr akarsz lenni, talán jelent valamit egy gyógytornász diploma, de akkor többet ér, ha elsősorban gyógytornász vagy, másodsorban masszőr is.
Ha viszont lingamasszázzsal akarod kényeztetni a pácienseidet, akkor tök felesleges az ilyen diploma.
Még egyszer mondom: először is legyen konkrétabb, hogy mit szeretnél eladni, aztán lehet megtervezni a marketingstratégiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!