Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ének tanári mellé valamilyen...

Ének tanári mellé valamilyen természettudományos tárgyat szoktak választani?

Figyelt kérdés
Van-e ilyen ismerősöd, vagy hallottál ilyenről? Ahogy felvin nézem, Debrecenben megy valaki ének-kémiára, az elmúlt években a föcit is választották mellé. Csak kíváncsiság, nem akarok tanár lenni.
2023. aug. 20. 00:00
 1/8 anonim ***** válasza:
55%

Még nem láttam olyan tanárt, akinek ez lett volna a szakpárja.

Olyat láttam, hogy ének-hittan. Művészek ritkán jók természettudományban is és ugyanúgy fordítva.

2023. aug. 20. 00:05
 2/8 hosszúhajú ***** válasza:
100%
én ének-zene karvezetést választottam, illetve erre szakosodtam, de sokan ének-etikára. apa ének-matek azzal jól működik, mert a jó szolfézsősok általában matekból is jók.
2023. aug. 20. 00:18
 3/8 hosszúhajú ***** válasza:
73%
ja és igen, jól megy a természettudományokkal mert az ének is készségtárgy, és a reál és természettudi az is készség, a humánt csak be kell seggelni. és bár meglepő ( kollégák értik majd ) de énekben is sokat kell számolni ( összhangzattan négyszólamú szerkesztés, fokszámozás.... ) ezért viszik egybe.
2023. aug. 20. 00:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Lányom gimis énektanárának földrajz a másik szakja.
2023. aug. 20. 06:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Gimis és általános iskolai ének-tanáraimnak mindkettőnek a matek volt a szakpárja. És mind a ketten jól tanították.

Elsővel vitatkoznék, szerintem a művészeti irányultság egyáltalán nem "zárja ki" a reál tárgyakat, sőt, sokszor együtt jár a kettőre való hajlam.

2023. aug. 20. 08:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Van ének-kémiás és ének-földrajzos kollégám is. Bármilyen szakpárt választhatsz szinte. A term.tud.

kiugrási pontnak is jó, főleg egy biosz vagy egy kémia, azzal a versenyszférában is el tudsz helyezkedni. Ez pedig manapság nagyon is szempont, mert egyelőre nem hogy javulnak, hanem romlanak a pedagógusok körülményei a pályán.

2023. aug. 20. 09:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Ének-fizikán gondolkoztam amúgy.
2023. aug. 20. 17:47
 8/8 hosszúhajú ***** válasza:
7. az jó lehet! a hang fizikája, terjedése, hangok által keltett rezgés... passzol! klassz, tetszik!!
2023. aug. 21. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!