Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » ELTE földtudományi alapszak...

Csottány kérdése:

ELTE földtudományi alapszak vélemények?

Figyelt kérdés

2022. dec. 18. 21:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, ami érdekel a földtudományokon belül? Víz, szénhidrogének, geológia?
2022. dec. 18. 22:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ, hogy mit vársz tőle. Nekem van onnan ismerősöm, neki nagyon nem tetszett, de inkább úgy vettem ki a szavaiból, hogy nem a képzés minőségével van a baj, hanem egyszerűen csak nem felel meg azoknak a céloknak, amiket ő tűzött ki.
2022. dec. 19. 01:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Kémia, fizika hogy megy? Mert lesz bőven.
2022. dec. 19. 01:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon függ attól, merre akarsz szakosodni. Gyakorlatilag 6 szak egyben. Önmagában a BSc semmit nem ér, MSc is kell utána.

Meteorológia, csillagászat, geofizika erősen matek-fizikás. A geológia magolósabb. De nem egy zseniképző, a pontszám is alacsony. Átlag gimiből átlag tudással simán élhető a szak.

Tanárok... vegyes, van nagyon jó és nagyon rossz is. A tárgyak általában érdekesek, de össze-vissza épülnek egymásra. A sok szakosodás miatt a tanterv nagyon kusza, és kétévente változtatják. Sokszor nem is tudja a tanár, hogy mit tanít a másik, vagy hogy milyen tárgyaink vannak még a félévben.

A közösség jó, sok kirándulás van, általában elég jó a hangulat.

2022. dec. 19. 03:36
 5/9 anonim ***** válasza:
27%
Ha a célod az éhenhalás, akkor remek választás!
2022. dec. 19. 07:42
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

Én is valami hasonlót szerettem volna írni, mint az 5-ös. Éhenhalósnak jó.

Mondom ezt úgy, hogy földtudományra jártam, nem csak a levegőbe beszélek.

Minimum MSc, de jobb esetben doktoriig kell vinni. Viszont még a ledoktoráltak is kimennek külföldre, mert nem kapnak munkát. Több doktorált és doktorandusz földtudós ismerősöm van. Egyik sem kapott itt rendes munkát.

Ha természettudomány szerető vagy és megy a fizika, kémia, biosz vagy akár a matek menj egy olyan alapszakra. Azzal sokkal jobban jársz.

2022. dec. 19. 12:28
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Menjél inkább földrajztanárnak.
2022. dec. 19. 12:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Műszaki verziója mennyire érdekel?
2022. dec. 19. 13:17
 9/9 anonim ***** válasza:
87%

-Ha gyenge képességű vagy akkor jó eséllyel nem fogod elvégezni, mert a matek és fizika képzés erős

-Ha jó képességű vagy akkor pedig teljesen felesleges ide jönni, mert sokkal piacképesebb szakokat is el tudsz végezni (pl: matematikus, statisztikus, informatikus, mérnöki stb...)

Nagyon kevés lehetőség van a diplomázást követően, még MSc diplomával is. Meteorológusként, csillagászként gyakorlatilag csak kihalásos alapon tudsz elhelyezkedni és doktorival kutatóként is nevetséges bérért.

2022. dec. 20. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!