Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanár legyek, vagy orvos/kutató?

Tanár legyek, vagy orvos/kutató?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 18 éves leszek, és hamarosan el kéne gondolkodonom, hova is haladok tovább. Azonban nagyon nem tudok válsztani. Mindig is érdekelt a biológia és a kémia, ezért gondolkodom az orvosi/kutatói pályán. Egyszerűen lenyűgöz az orvosi szakma és a kutatói világ. De, nagyon szeretem a nyelveket is! Egy nyelvi tagozatos gimnáziumba is járok jelenleg is, kedvenc tantárgyam az angol és a spanyol is (persze a biológia és a kémián kívül) és a tanítás is lekötött már egészen kiskoromban is (volt, hogy tanárosat játszottam:D). Tehát szívesen lennék angol-spanyol szakos tanár is.

Úgy érzem, mindegyik pályát teljes elhivatottsággal tudnám csinálni.

Tudom, a két szakma között óriási a szakadék, de én már csak ilyen vagyok.:D

2023. aug. 16. 09:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%
10. Ezzel vitatkoznék. Lustasággal nem lehet a tanárképzőt se elvégezni.
2023. aug. 19. 17:47
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
11, a 10-es nem orvosképzős, hazudik. Ilyen hülyék szerintem nem kerülnek be, bár ha igen, akkor a jó isten segíthet már csak az embereken.
2023. aug. 20. 09:59
 13/21 anonim ***** válasza:
23%
#12. Hagyjuk már! Tök jogos amit írt egyébként (a hiszti és az önsajnálat persze nagyon megy), a tanárok finoman szólva sem a munka hősei, illetve a képzésük sem tartozik a legnehezebbek közé egyáltalán.
2023. aug. 20. 13:35
 14/21 anonim ***** válasza:
65%
Ja persze, végülis elvégez hat év egyetemet, közben meg Petike a gazdasági egyetemen lofszt nem csinál, mégis 4-5-ös mindenből, mert a tanár évek óta ugyanabból íratja a dolgozatot. Kb. Minden 'normalis szakmát' végző ismerősömnek semmiről nem szól az egyetem csak a bulikáról. Nyilván vannak ott is olyan emberek, akik odateszik magukat, de ez vicc, hogy a tanárokat így lenézi egy-ket ember, utána meg azt hazudja hogx orvosira jár
2023. aug. 20. 13:53
 15/21 anonim ***** válasza:
67%
14. Fingjuk sincs, hogy milyen egy tanárképző. 😂😂😂 Hagyjad, nem érdemes leállni velük. Szerintem egyetemet is a buszból kinézve láttak csak. Kíváncsi lennék, hogy tartanának meg egy 60 perces prezentációt, egyedül. Képesek lennének-e 4 tárgyból egyenként megírni egy 20 ezer karakteres beadandót, közben 8 db vizsgára felkészülni, a szigorlatokat nem is számolva.
2023. aug. 20. 14:35
 16/21 anonim ***** válasza:

Normálisabb egyetemi szakok nem a bulikáról szólnak. Egy gyógyszerész, vegyész, orvos, szinte minden mérnök nem kicsit megszenved az egyetemmel.

Mondjuk azt nem értem, hogy az hogyan jön ide, ki mennyit bulizik az egyetemen, de pedagógusok a bölcsészekkel együtt ilyen téren erősen vezetnek.

Arról nem is beszélve, hogy mind jártunk középiskolába. A tanároknak ha 10 százaléka csinál érdemleges munkát már sokat mondok. Tanítani nem tudnak traumatizálni annál inkább. Felelősségük semmi nincs, amíg nem hal meg a gyerek minden ok. A tudásukat frissíteni nem kell. Gyakorlatilag ugyanazt a sz.rt adják le évtizedeken át. Arról nem is beszélve, hogy nincs még egy olyan szakma aminek ennyi szabadsága lenne.

Egyébként betegként is a munkakerülő drogosok és alkoholisták után messze ők a legrosszabbak, mert semmihez nem értenek az emberi testhez pláne nem, de olyan szinten baromi okosnak hiszik magukat, hogy az hihetetlen, arról nem is beszélve, hogy bő felük masszívan személyiségzavaros is és egy kutyát nem szabadna rájuk bízni, nemhogy egy gyereket.

2023. aug. 20. 14:36
 17/21 anonim ***** válasza:
39%

20000 karakter nincs 10 oldal, ennek meg a pedagógusokat ismerve 90 százaléka rizsa. Ami a prezentációt illeti, aki járt már bármilyen konferencián tudja, hogy rövid prezentációt sokkal nehezebb csinálni, mint hosszút, a 60 perc pedig alapból értelmetlen mert a hallgatóság az első 30 perc után pont le fogja szarni mit mond az előadó. Ezt mondjuk pedagógusként illene tudni.

Az hogy hány vizsga van egy szemeszterben lényegtelen. Orvosin a legnehezebb szemeszterben 4 volt a legkönnyebben meg 10.

2023. aug. 20. 14:56
 18/21 anonim ***** válasza:
30%
17. Jó, győztél. Teljesen felesleges vitába szállni, mert csak az általánosítás megy, meg a méregetés. Hatásos a Fideszes megosztó politika.
2023. aug. 20. 15:04
 19/21 anonim ***** válasza:
6%
Ez nem a Fidesz politika eredménye, hanem szimplán gimnáziumi tapasztalat. Egy-két tanárt leszámítva a pedagógusok nemlétező színvonalat képviseltek, főleg emberileg.
2023. aug. 20. 15:11
 20/21 anonim ***** válasza:
59%
Jó, akkor majd tanítják robotok a te gyerekeidet meg unokáidat is. Ennyi.
2023. aug. 20. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!