Hogyan vegyenek fel a Semmelweis orvostudományi karra?
Most fogok 10.-be menni. A 9.-es évemet nagyon rosszul zártam, 3,9-es átlaggal. Eddig nem tudtam mi akarok lenni, minek tanuljak tovább de most eldöntöttem hogy pszichiáter akarok lenni. Igazából nagyon érdekel ez a szakma és az ezen belül végezhető szakképzések.
Megnéztem kb 440-444 pont kell. Tudom hogy a 9. es 10. évfolyamot nem nézik de akkor is feszengjek emiatt. Miért lett ilyen rossz az átlagom? Általánosban jeles tanuló voltam minden évben. És tudtam, akartam tanulni. De így gimiben nehezebb volt és nem tudtam annyit magolni. Meg nem napról napra tanultam. Olyan társaságban voltam akiket nem nagyon érdekelt a tanulás szóval én is félválról vettem. Tudom, elrontottam. De kész vagyok megkomolyodni és rendesen nekiállni. Mit gondoltok?
[link] Itt van, hogy 2024-től mik a felvéeli követelmények.
Ha téyleg ezt akarod, akkor azt tudom javasolni, hogy ne minden tárgyból akarj nagyon-nagyon jó lenni, hanem ezekre a tárgyakra feküdj rá nagyon. (Biológia mindenképpen és kémia vagy fizika.)
Mivel eszerint az emelt érettségiért nem jár pluszpont hasznos lehet ha leteszel nyelvvizsgát is.
Szerintem inkabb attol fugg, hogy az orvosira relevans targyakbol (foleg biologia, kevesbe kemia-fizika) milyen vagy. Ezeket tanuld nagyon, ezek lesznek a legfontosabbak felveteli szempontjabol.
Biztataskeppen en is pont 3,9 voltam 9-ben, 11/12-re osszeszedtem magam azota meg mar lassan vegzek az orvosival.
A 4-es válaszra mondom, hogy 9-ben és 10-ben én kettes voltam kémiából, mert egyszerűen nem érdekelt a tanulás, inkább játszottam és a barátokkal járkáltunk ide oda.
Utána összeszedtem magam, és a gimi utolsó 2 évében kitűnő lettem, valamint még annó 2015-ben, mikor érettségiztem, 90% felett sikerült az emelt bioszom és kémiám is.
Azóta már elvégeztem a fogorvosi egyetemet, és köszönöm szépen, teljesen jól megvagyok.
Én azt mondom neked, szintén biztatásképpen, hogy semmi sem lehetetlen, és ha ezt akarod, akkor meg fogod tudni csinálni.
Én most készülök orvosira, bár nem a Semmelweisre.
A következő tanévre ajánlom neked, hogy a bioszra, fizikára, kémiára mindig készülj, hiszen később ezek lesznek a legfontosabbak majd.
A Semmelweisen lévő plusz pontokkal nem vagyok tisztában, de ajánlom, hogy nézz ezeknek utána és próbálj minél többet szerezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!