Miért van az, hogy az olvasószolgálati könyvtáros munkakör szelleminek számít, a bolti eladó meg fizikainak? A gyakorlatban egy átlagos bolti eladónak sokkal jobban jelen kell lennie szellemileg, mint egy átlagos könyvtárosnak.
30/30 Hogy így kérdezed, sok könyvtáros kb. a félművelteket testesíti meg számomra.
25/30 Ez kimaradt a válaszomból: Az, hogy valaki matekzseni, az nem zárja ki azt, hogy állatot tenyésszen, házat építsen, vagy szórakoztasson a színházban, és nem csak azért mert a házépítéshez fontos a matek. Az, hogy valaki matekzseni, az csupán egy plusz lehetőség, hogy olyannal foglalkozzon, ahol ez a képessége is hasznos, de ettől még lehet másban is jó, és más is érdekelheti, és mással is foglalkozhat.
Hagyjuk, ez az ember csak egy azok közül, akik valami felsőbbrendűségnek tekintik, ha valaki jól érti a matekot. Mintha az lenne az egyetlen, ami számít az életben.
Rá kell hagyni, ez a lemez beakadt nála.
32/33 Nem mindenki ilyenek alapján választ magának munkahelyet, én sem.
33/33 Félre érettél. Pont, hogy azt írtam, hogy nem csak a matek számít, és aki matekzseni azoknál sem törvényszerű, hogy a matekot választja a munkájának, mivel egy matekzseninek sem csak a matek számít, sok terület érdekelheti, sok területen lehet jó. Erre reagáltam: " Nem kell mindenkinek matekzseninek lennie. Akkor ki tenyésztene állatokat, építene házat, szórakoztatna téged színházakban?" Erre reagáltam, hogy ez úgy, ahogy van hülyeség, mivel a matekzseniknek sem csak a matek számít, és simán lehet, hogy állatokat tenyészt, vagy színházban szórakoztat.
Vagyis, azt reagáltad, hogy a matekzseni olyan zseni, hogy még a felsoroltakhoz is ért!
Vedd már tudomásul, hogy jól érteni a matematikához csak egyetlen hasznos képesség a sok közül, és semmivel sem felsőbbrendű az az ember, aki a matekhoz ért, mint az, aki valami egészen máshoz.
06:59 Szerintem arra célzott, hogy aki könnyebben értelmezi a matematikai dolgokat, az sokminden mást is, mert valószínűleg van egy fejlettebb logikai képessége, ami sokmindenhez hasznos.
Természettudományi karon több olyan szak van, ahol nem is igazán kell a matematika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!