Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha megszűnik a nappali tagozat...

Ha megszűnik a nappali tagozatos tanulói jogviszonyom, akkor megszűnik a hátrányos helyzet is?

Figyelt kérdés

Szóval, tavaly leérettségiztem aztán maradtam egy évre szakmát tanulni. 18 éves elmúltam. Most félévkor abba kellet hagyjam a tanulást családi problémák miatt, viszont beadtam a jelentkezésem egyetemre. Pontszámításnál jól jött az a +40 pont, így kb 430 pontot számoltam. Viszont most jött az SMS, hogy nem vettek fel egy bejelölték szakra sem. Bejelöltem 4 helyet is, és néztem a ponthatárokat amik 401-409 között vannak. Szóval lehet, hogy mivel abbamaradt a tanulmányom és elmúltam 18 már nem számítottam “hátrányos helyzetűnek” és nem voltam jogosult többlet pontokra sem?

Ui. 19 éves vagyok. Mikor elkezdtem a +1 évet akkor már rég betöltöttem a 18-at.

2023. júl. 26. 20:51
 1/5 A kérdező kommentje:
Most néztem, hogy nem számolták bele. Lehet ilyen esetben valamit tenni? Vagy érdemtelen.
2023. júl. 26. 21:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

25 éves korig jár a plusz pont megfelelő igazolások benyújtása után.

Milyen igazolásod volt?

2023. júl. 26. 21:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Már megtaláltam felvin a választ:

Indok: A 2023. évi felsőoktatási felvételi eljárás szabályai szerint, a hátrányos helyzet nem volt megállapítható az E-felvételi felületére feltöltött dokumentum(ok) alapján, mivel 2022. december 22. és 2023. július 12. közötti időszakban nappali tanulói/hallgatói jogviszonnyal is rendelkeznie kell. Kérjük töltse fel az E-felvételi felületére a tanulói/hallgatói jogviszony igazolást.

2023. júl. 27. 01:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Mivel 2023. január 31-én szűnt meg a jogviszonyom, lehet szó jogorvoslatról? Vagy a teljes időtartamra kell igazolás?
2023. júl. 27. 01:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet szó jogorvoslatról, mert a teljes időszak alatt fent kell állni a hátrányos helyzetnek és ez esetben ez nincs így.
2023. júl. 27. 10:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!